Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Consiliul UE nu confirmă o retragere a contracandidatului lui Kovesi din cursa pentru şefia Parchetului European

European Parliament
kovesi audieri

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru șefia Parchetului European.

„Nu am primit nicio notificare oficială cu privire la domnul Bohnert”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiție al Biroului de Presă al Consiliului UE, răspunzând în acest fel la o întrebare legată de retragerea procurorului francez, așa cum s-a speculat în ultimele ore în mass-media.

Surse oficiale au mai explicat, pentru MEDIAFAX, că retragerea lui Jean-François Bohnert nu ar însemna automat că Laura Codruța Kovesi rămâne singură cursă, pentru că ar putea fi luat în calcul procurorul clasat pe a treia poziție și anume germanul Andres Ritter.

Laura Codruţa Kovesi este candidatul ales de comisiile parlamentare pentru funcţia de procuror-şef european, iar Consiliul UE a stabilit ca Jean-François Bohnert să fie desemnat pentru şefia Parchetului UE, o negociere va avea loc între Parlament şi Consiliu, pentru a ajunge la un consens.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament ales în această primăvară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.