Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: Frații Becali au recunoscut tot, Borcea a vorbit despre amanta judecătoare

Becali

Fraţii Ioan şi Victor Becali au recunoscut joi, la Curtea de Apel Bucureşti, că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată pentru a beneficia de pedepse mai mici.

"Menţin declaraţia dată în faţa procurorului. Îmi pare rău, asta e. Recunosc în totalitate acuzaţiile şi îmi însuşesc toate probele adunate de DNA şi nu le contest. Toate aspectele legate de locuri, momente şi împrejurările în care s-au oferit sumele de bani către Geanina Terceanu corespund adevărului", a spus Ioan Becali în sala de judecată.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

El a explicat că s-a întâlnit prima dată cu fosta judecătoare la el în curte, aceasta fiind adusă de un cunoscut.

"A venit însoţită de un strănepot machedon, un spărgător de case. Dacă el nu ar fi fost machedon, ea nu ar fi intrat niciodată în curtea noastră. M-am întâlnit cu ea şi la stadionul Ghencea. În două rânduri, i-am dat lui Manole sume de bani, care venise cu ea, şi presupun că banii au ajuns la judecătoare. Banii au fost daţi pentru a primi o soluţie favorabilă în dosarul transferurilor", a spus Ioan Becali, care a avut pe tot timpul procesului o atitudine "liniştită".

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

Şi fratele său, Victor Becali, şi-a recunoscut vinovăţia. El a subliniat că nu i-a dat banii direct fostei judecătoare, ci denunţătorilor din acest dosar, soţii Gabriela şi Teodoris Manole, iar ceilalţi inculpaţi din dosar, inclusiv Cristi Borcea, nu ştiau de aceste tranzacţii.

La rândul său, Geanina Terceanu a recunosc acuzaţiile şi a dat câteva explicaţii în legătură cu banii primiţi de la fraţii Becali.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

"Menţionez că am primit 185.000 de euro de la fraţii Becali şi 10.000 de euro de la Cristian Borcea. Cred că în cursul anului 2009, l-am cunoscut pe denunţătorul Teodoris Manole, care mi-a spus că îi cunoaşte pe cei doi inculpaţi şi a menţionat că sunt rude. Mi-a spus că îi poate aborda cu privire la dosarul transferurilor. Discuţia s-a purtat la un restaurant ce aparţinea denunţătorului", a spus Terceanu.

Ea a adăugat însă că, deşi a primit bani de la fraţii Becali şi de la Cristian Borcea, "s-a gândit tot timpul" să dea o decizie de achitare în dosarul transferurilor, pe baza probelor.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

Terceanu a mai spus că a luat legătura cu Borcea în anul 2009, prin intermediul avocatului George-Antonie Iorgovan, care de altfel a şi dus-o la locuinţa lui Borcea.

"Era noapte şi nu pot da foarte multe detalii. În cursul întâlnirii, am discutat amical. Nu am discutat despre dosar, că abia atunci îmi fusese repartizat. Rechizitoriul avea 500 de pagini şi 41 de volume de urmărire penală. A început să îmi spună despre dosar, dar nu l-am lăsat pentru că nu citisem dosarul. Începuse să îmi explice mecanismul. Sigur că se plângea. Mi-a dat un plic, iar conţinutul l-am verificat acasă şi am văzut că avea suma de 10.000 euro. Nu am văzut momentul când mi l-a pus în geantă, dar m-a atenţionat că mi-a lăsat ceva acolo. Borcea m-a dus cu maşina acasă, dar nu a urcat", a declarat Geanina Terceanu.

Citește și: Netflix si Game of Thrones au inlocuit sexul/ VIDEO (18+)

Cristian Borcea a rugat-o pe fosta judecătoare să descrie în instanţă cum arăta casa lui la exterior şi interior, dacă avea alte case în apropiere sau era în câmp, de vreme ce susţine că a stat acolo două ore. Geanina Terceanu a evitat să răspundă după lungi consultări cu avocatul ei şi a spus că nu a fost atentă la detalii, nu cunoştea zona şi că oricum nu a luat în serios acea întâlnire.

Întrebată de ce a luat totuşi plicul de 10.000 de euro de la Borcea, de vreme ce intenţiona să dea oricum o soluţie de achitare în dosarul transferurilor, Terceanu a spus că între ea şi Borcea se crease o "legătură interumană" şi că nu a crezut necesar să-i restituie acei bani.

Citește și: Fără pic de rușine: Doi tineri fac sex în metrou / VIDEO

Cristian Borcea nu a recunoscut că ar fi mituit-o pe Geanina Terceanu şi a cerut judecătorilor să fie audiat la termenul următor al procesului din 8 septembrie.

Fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost trimisă în judecată în februarie 2015, pentru luare de mită în legătură cu pronunţarea unei soluţii favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

Citește și: INEDIT Răcește laptopul cu monede: Ideea trăsnită a unui japonez / FOTO

În dosar, au fost trimişi în judecată şi foştii impresari Ioan şi Victor Becali, precum şi Cristian Borcea, fost preşedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo", pentru dare de mită. Aceştia se află în penitenciar, după ce au primit condamnări în dosarul transferurilor din fotbal. De asemenea, au fost deferiţi justiţiei doi avocaţi - George-Antonie Iorgovan şi Daniel-Costel Petre, pentru mărturie mincinoasă.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi inculpaţi, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi de evaziune fiscală.

Citește și: Cel mai mare oraș din lume, depășește de 6.285 de ori Parisul, dar are numai 17.000 de locuitori

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 ('fapta nu există').

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 - mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

Citește și: Seful interceptarilor SRI trecut in rezerva de Iohannis

"Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către Geanina Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti, instanţa pronunţând condamnarea inculpaţilor la pedepse privative de libertate", susţin procurorii, scrie agerpres.ro.

Citește și: E HEXIPHARMA PE MÎNĂ CU SRI!?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.