Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de SITUAȚIE în California: administrarea vaccinului Moderna SE REIA

California reia utilizarea vaccinului Moderna împotriva COVID-19, după pauza provocată de posibilele reacții adverse semnalate într-un centru din San Diego.

Departamentul de sănătate din California declară că folosirea vaccinului împotriva Covid-19 de la Moderna Inc este sigură, după pauza provocată de posibile reacții alergice, scrie Reuters, conform Mediafax.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

Moderna a declarat marți că a primit un raport de la Departamentul de Sănătate Publică din California că mai multe persoane dintr-un centru din San Diego au avut reacții alergice după vaccinare. Din discuții a reieșit că nu a fost găsită nicio bază științifică pentru a continua întreruperea administrării, a declarat epidemiologul de stat dr. Erica Pan într-un comunicat.

Moderna a confirmat că vaccinul va continua să fie administrat în California, susținând că nu știe de alte reacții adverse raportate în alte centre de vaccinare.

Aceste constatări ar trebui să dea californienilor încredere că vaccinurile sunt sigure și eficiente, a adăugat Pan.

Anterior, Moderna anunța că investighează posibile reacții alergice provocate de un lot de vaccinuri, după ce mai multe persoane din California care s-au vaccinat au avut nevoie de tratamente pentru astfel de reacții. Declarația companiei a venit după ce un epidemiolog din California a recomandat oprirea vaccinarilor din lotul 41L20A, din cauza posibilelor reacții alergice. „A fost raportat un număr neobișnuit de mare de posibile reacții alergice pentru acest lot de vaccinuri ale Moderna, administrate la un centru de vaccinare comunitar. Mai puțin de 10 persoane au necesitat îngrijiri medicale într-un interval de 24 de ore”, a spus epidemiologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.