Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂSTURNARE de situație în cazul profesorului reținut în flagrant: Decizie BOMBĂ a judecătorilor

ciocanel judecator

O instanţă a Judecătoriei Constanţa a respins, sâmbătă seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorul de caz pentru prof. dr. Aurel Papari, preşedintele Universităţii 'Andrei Şaguna (UAŞ)' din Constanţa, dispunând însă instituirea măsurii controlului judiciar timp de o lună.

Preşedintele Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa fusese reţinut de poliţişti, în urma unui flagrant realizat de aceştia la sediul unităţii de învăţământ superior, pe baza denunţului făcut de absolventa unui curs de master în psihologie.

Citește și: Captură de senzaţie a poliţiei: Profesor celebru prins în flagrant când lua şpagă

Prof. univ. Aurel Papari a fost acuzat de denunţătoare că ar fi condiţionat primirea la examinare a acesteia, de plata unei datorii financiare mai vechi, în sumă de 500 de lei.

Conform anchetatorilor, la data de 30 iunie a.c, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie Constanţa şi ai Biroului investigaţii criminale ai Poliţiei municipiului Constanţa au realizat un flagrant la sediul unei unităţi de învăţământ superior din Municipiul Constanţa, în urma căruia l-au reţinut pentru 24 de ore pe profesorul Aurel Papari, în vârstă de 69 de ani, preşedintele respectivei instituţii universitare private.

În replică, prorectorul UAŞ, prof. dr. Andra Seceleanu, a emis un comunicat de presă referitor la acuzaţiile aduse preşedintelui Aurel Papari, în care arată că suma reclamată la poliţie de studenta ce finaliza un program de masterat în cadrul Facultăţii de Psihosociologie, constituia de fapt chiria aferentă unei perioade de trei luni pentru spaţiul pus la dispoziţie, cu contract de închiriere, de unitatea de învăţământ superior, pentru desfăşurarea activităţii profesionale de consiliere, anunță Agerpres.

Citește și: ALERTĂ la Wimbledon: Ce măsuri DRASTICE au luat englezii de TEAMA atentatelor - FOTO

"Cu toate că avea cererea de susţinere a dizertaţiei avizată de secretariatul instituţiei, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru şi a reclamat la poliţie că a fost condiţionată de plata celor 500 de lei din contract şi s-a prezentat la casieria universităţii plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea poliţiei, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripţia şantaj, iar preşedintele UAŞ, Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituţiei, nicio atribuţie în privinţa organizării examenelor de licenţă şi dizertaţie, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licenţă şi/sau dizertaţie, a fost reţinut, din punctul nostru de vedere, abuziv", se arată în comunicatul de presă al universităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.