Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situațiE în Haiti. Șeful securității prezidențiale a fost arestat, în cadrul anchetei asasinării președintelui Jovenel Moïse

Nexta
Jovenel Moise

Directorul dispozitivului de securitate de la reşedinţa prezidenţială din Haiti a fost arestat preventiv, în cadrul investigaţiei privind asasinarea preşedintelui Jovenel Moise, afirmă surse citate de CNN.

Dimitri Herard, directorul Unităţii Generale de Securitate de la Palatul Prezidenţial Naţional din Haiti, a fost interogat la sediul Parchetului General şi a fost transferat în arest preventiv la o secţie de poliţie din oraşul Port-au-Prince. Informaţia a fost confirmată de Carl Martin, avocatul lui Dimitri Herard.

Preşedintele statului Haiti, Jovenel Moïse, a fost asasinat pe 7 iulie de un grup de comando format din mercenari străini, conform anunţului premierului în funcţie, Claude Joseph, care a decretat starea de urgenţă. Autorităţile haitiene susţin că la operaţiune au participat peste 25 de străini, în principal columbieni, scrie Mediafax.ro.

Cel puţin patru indivizi suspectaţi că ar fi participat la asasinarea preşedintelui Jovenel Moise au fost ucişi în operaţiuni ale serviciilor de securitate haitiene, iar alţi suspecţi sunt căutaţi activ.

Serviciile de securitate din Statele Unite verifică implicarea unor cetăţeni americani în asasinat. Doi indivizi cu dublă cetăţenie, haitiană şi americană, au fost arestaţi în Haiti.

Statele Unite şi Franţa au condamnat asasinarea preşedintelui din Haiti şi aşteaptă clarificări privind circumstanţele atacului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.