Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în marea operațiune de vânătoare a urșilor din România: Academia Română a intervenit și a schimbat totul

urs violent

România se confruntă cu mari probleme, din cauza numărului foarte mare de urși care ajung din ce în ce mai des în orașe și provoacă pagube, dar și panică în rândul populației. Fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna, a semnat, în ultima zi a mandatului său o decizie prin care s-au aprobat cotele de vânătoare la urs, iar 500 de exemplare urmau să fie recoltate.

„Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populaţiei de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire şi intervenţie pentru populaţia de urşi: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenţie şi 55 exemplare cu scop de intervenţie”, a precizat Tanczos Barna

Între timp, cei de la Academia Română au intervenit și au spus că nu este nevoie să fie vânate 500 de exemplare. Problema României s-ar rezolva și cu 140 de exemplare cota de prevenție și 80 de exemplare cota de intervenție. În total ar urma să fie vânați 220 de urși, mai puțin de jumătate din ceea ce propusese fostul ministru.

Actualul ministru al Mediului, Mircea Fechet, a îmbrățișat poziția Academiei Române și va schimba ordinul privind cotele de vânătoare la urs, urmând ca 220 de exemplare să fie vânate.

”Academia Română consideră că un număr de 140 de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție ar trebui să fie suficiente. Eu nu îmi propun să intru într-o negociere sau într-o dezbatere cu specialiştii Academiei Române. Voi lua de bună această cifră şi având în vedere faptul că există conflicte aproape zilnice între urs şi om. Sunt judeţe extrem de afectate din cauza acestor conflicte, fie că discutăm despre pagube, fie că vorbim de pierderea de vieţi omeneşti. Eu cred că dincolo de conservarea speciei de urs brun, de protejare a biodiversităţii, eu cred că trebuie să ne gândim şi la oameni.”, a spus Mircea Fechet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.