Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situaţie: PSD ar putea propune direct un ministru 'plin' la Afaceri Europene (surse)

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

PSD ar putea renunţa la ideea de a propune un interimar la Afaceri Europene, în locul demisionarului Victor Negrescu. Potrivit unor surse politice, propunerea PSD pentru ministru "plin" ar putea fi Ana Birchall.

Birchall a mai ocupat funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene în Guvernul Grindeanu și, între 9 și 23 februarie 2017, dar a şi asigurat interimatul postului de ministru al justiției după demisia lui Florin Iordache.

În prezent, Ana Birchall este viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. Mutarea la Afaceri Europene, fără renunţarea la postul de viceprim-ministru ar putea genera o situaţie ciudată în Guvern, în special în ceea ce priveşte relaţia cu ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

Anterior vehiculării acestei variante, deşi nu se vorbea despre un interimat, fusese desemnată Rovana Plumb pentru asigurarea reprezentării României la Consiliul Afaceri Generale, în locul lui Negrescu. Pentru reuniunile de azi, România va fi reprezentată de ambasadorul Luminiţa Odobescu, timpul fiind prea scurt pentru ca responsabilităţile să fie preluate deja de Rovana Plumb.

STIRIPESURSE.RO a anunţat sâmbătă, în exclusivitate, că ministrul delegat pentru Afaceri europene, Victor Negrescu, şi-ar fi depus demisia din funcţie. Întrebată, la un post de televiziune, dacă poate confirma această informaţie, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: "Din câte înţeleg, s-a produs această demisie a domnului Negrescu".

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.