Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație: Ucraina anunță că nu închide centrala de la Zaporojie și denunță un fake news de zile mari

Unian
zaporojie centrala nucleara

Compania de energie ucraineană Energoatom a calificat toate informațiile despre scenariile posibile de deconectare a CNE Zaporojie de la sistemul energetic al Ucrainei ca neavând nicio bază, informează serviciul de presă al companiei citat de Ukrinform.

„Astăzi, în spațiul informațional au existat rapoarte despre posibile scenarii de deconectare a CNE Zaporizhzhya. În acest sens, Energoatom declară oficial că astăzi există un singur scenariu – acesta este o funcționare stabilă și fiabilă a ZNPP în sistemul energetic al Ucrainei. Închiderea sa nu este imposibilă nici din punct de vedere tehnic, de securitate, nici economic, nici din punct de vedere politic", se arată în raport.

Compania subliniază că toți angajații centralei nucleare continuă să-și îndeplinească cu fidelitate sarcinile profesionale sub presiunea acerbă a ocupanților ruși, asigurând funcționarea în siguranță a unităților nucleare ale centralei. „Prin urmare, dorim să declarăm oficial că CNE Zaporijjea a funcționat, funcționează și va funcționa constant în sistemul energetic al Ucrainei. Avem toate motivele să declarăm cu încredere acest lucru", a subliniat compania și a făcut apel la toți experții și mass-media să pună capăt speculațiilor și diferitelor ipoteze cu privire la activitatea ulterioară a ZNPP.

Apelul companiei a făcut după publicarea într-o serie de informații mass-media ucrainene că Ucraina ar fi luat în considerare un scenariu conform căruia, în cazul celei mai mici amenințări de pierdere a controlului asupra trupelor rusești ocupate stației, acesta va fi dezactivat.

Centrala de la Zaporojie a fost confiscată temporar de trupele ruse începând cu 4 martie. În prezent, există aproximativ 500 de soldați ruși, echipamente grele, tancuri și explozivi la centrală. În același timp, Energoatom continuă să controleze ZNPP din punctul de vedere al funcționării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.