Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de aprobare a lui Biden a atins cel mai scăzut nivel din timpul președinției sale: Americanii consideră că SUA se îndreaptă într-o direcție greșită

The Guardian
Joe Biden

Cota de popularitate a președintelui Joe Biden continuă să scadă în cel de-al doilea an de mandat la Casa Albă, doar 40% dintre americani fiind de acord cu munca pe care o face, potrivit unui nou sondaj NBC News.

Acesta este cel mai mic rating pe care Biden l-a înregistrat în timpul președinției sale.

Scăderea de 3 puncte procentuale a aprobării lui Biden în ceea ce privește aprobarea pentru ocuparea postului din ianuarie vine în condițiile în care o mare majoritate a americanilor continuă să spună că Statele Unite se îndreaptă într-o direcție greșită, potrivit sondajului.

În total, 71% dintre respondenții la sondaj au declarat că sunt de părere că țara este "pe o cale greșită". Este cu un singur punct procentual mai puțin decât proporția respondenților care au dat acest răspuns în același sondaj realizat la mijlocul lunii ianuarie, informează CNBC.com.

Cele mai recente cifre sumbre pentru Biden vin în contextul în care el conduce o coaliție occidentală care susține rezistența Ucrainei la invazia acesteia de către Rusia, americanii se confruntă cu o rată a inflației care nu a mai fost văzută din anii 1980 și în timp ce SUA intră în al treilea an complet de pandemie Covid-19.

"Ceea ce spune acest sondaj este că președintele Biden și democrații se îndreaptă spre niște alegeri catastrofale", a declarat pentru NBC News Bill McInturff de la Public Opinions Strategy, care a realizat acest sondaj împreună cu sondajul democrat Jeff Horwitt de la Hart Research Associates.

Sondajul a chestionat 1.000 de adulți, dintre care 790 de alegători înregistrați, timp de patru zile, săptămâna trecută. Acesta are o marjă de eroare de 3,1% în rândul tuturor respondenților.

Partidul politic al președinților în exercițiu înregistrează, de regulă, o pierdere de locuri atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat, la alegerile de la jumătatea mandatului. Toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților sunt în joc la alegerile din noiembrie 2022, în timp ce 35 de locuri din Senat sunt în joc.

Democrații dețin o majoritate restrânsă de 12 voturi în Cameră.

Democrații controlează Senatul doar datorită votului de departajare al vicepreședintelui Kamala Harris, care poate înclina balanța în favoarea lor atunci când toți cei 48 de democrați și cei doi senatori independenți care fac parte din grupul lor votează în bloc împotriva celor 50 de senatori republicani.

Biden a înregistrat o scădere semnificativă a aprobării publice de la preluarea mandatului în ianuarie 2021, după ce l-a învins pe președintele de atunci, Donald Trump, în alegerile din 2020.

Recent, Trump a sugerat cu tărie că va căuta din nou nominalizarea republicană la președinția SUA în 2024.

Joe Biden a declarat joi că ar fi "foarte norocos" să îl aibă ca adversar pe Trump la următoarele alegeri, o glumă care ar putea fi justificată de ratingurile negative de aprobare relativ ridicate ale lui Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.