Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata de promovare la Bacalaureat în judeţul Giurgiu a crescut cu peste 4%, după contestaţii

bacalaureat

Un număr de 40 de candidaţi din judeţul Giurgiu, la prima sesiune a examenului de Bacalaureat, au obţinut medii de promovare după soluţionarea contestaţiilor, în plus faţă de candidaţii promovaţi iniţial, ceea ce a condus la creşterea ratei de promovare la bacalaureat în judeţul Giurgiu cu peste 4%.

"Rezultatele finale obţinute de absolvenţii studiilor liceale la probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat - sesiunea iunie-iulie 2022 au fost afişate astăzi, 1 iulie, în centrele de examen şi pe site-ul dedicat. La nivelul judeţului Giurgiu, 36 de candidaţi din seria curentă şi patru candidaţi din seriile anterioare au obţinut medii de promovare după soluţionarea contestaţiilor, în plus faţă de candidaţii promovaţi iniţial, ceea ce a condus la creşterea promovabilităţii cu 4,02%. Rata de promovare pentru sesiunea iunie-iulie 2022 este acum de 59,06% raportată la toţi candidaţii înscrişi, iar pentru seria curentă, respectiv absolvenţii promoţiei 2022, este de 63,23%", se arată într-un comunicat de presă, emis vineri, de ISJ Giurgiu.

De asemenea, a crescut cu 17 numărul candidaţilor care au obţinut medii cuprinse între 9-9,99 şi un candidat care avut nota 9,70 la matematică înainte de contestaţii a obţinut nota zece după analizarea contestaţiilor.

Rata de promovare pentru sesiunea iunie-iulie 2021 a fost de 53,83%, potrivit Agerpres.ro.

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an se va desfăşura în perioada 16 august- 3 septembrie, fiind precedată de etapa de înscriere în perioada 18- 25 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.