Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rată de vaccinare anti-COVID de 104% într-o comună. Explicația este una simplă

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Toți locuitorii din Palazzo Adriano și străinii care locuiesc în zonă s-au vaccinat anti-COVID 19. Este vorba despre o regiune din Sicilia, Italia unde oamenii discută frecvent despre COVID și fake-news și au mare încredere în vaccin.

Rată de vaccinare anti-COVID din Palazzo Adriano este de 104%. Explicaţia este una simplă: absolut toţi locuitorii s-au vaccinat, precum şi majoritatea non-rezidenţilor din Palazzo, conform The Guardian.

Locuitorii comunei Palazzo Adriano spun că ei cred în vaccinare, astfel încât cei mai mulți au făcut deja doza a treia ori s-au programat pentru aceasta.

„Pare imposibilă statistica de 104%”, spune primarul din Pallazo, Nicolò Granà. „Dar, de fapt, la Palazzo Adriano, şi străinii care locuiesc aici, deşi nu locuiesc oficial, s-au vaccinat”.

„În martie, anul trecut, ne-am temut cel mai tare”, spune Salvatore Spata (54 de ani), consilierul sătesc pentru Cultură. „Un preot şi o călugăriţă, care au venit dintr-un oraş aveau COVID, dar nu ştiau. Au infectat câţiva săteni şi s-a pornit o epidemie, 16 oameni fiind infectaţi. Din fericire, atunci a început campania de vaccinare”.

Palazzo are o populaţie de 2.100 de persoane, fiind una dintre 5.500 de comune din Italia care au sub 5.000 de locuitori. Mulţi dintre tinerii de aici au plecat în alte părți, pentru un loc de muncă sau un trai mai bun.

Oamenii se vaccinează pentru a-i proteja pe cei dragi şi pe vecini. Multe sate din Italia au atins rata de vaccinare de 100%, iar altele au peste 97%. Fiind puţini locuitori, oamenii se conving între ei să se vaccineze, „de dragul rudelor şi al nepoţilor”, după cum spune rezidentul Francesco Cuttonaro (73 de ani).

Totuşi, oamenii sunt conştienţi de ştirile false privind vaccinarea, aşa că au creat un grup de WhatsApp, unde discută despre ce mai apare şi combat, cu argumente, fake-news-urile.

În timp ce în Palazzo Adriano, oamenii sunt uniţi şi aleg calea vaccinării, în restul Italiei, locuitorii ies în stradă pentru a protesta față de vaccinare şi de certificatul verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.