Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata inflaţiei în Germania încetineşte semnificativ, majorarea dobânzilor de către BCE

turner.com
economie-inflatie-germania

Rata inflaţiei în Germania încetineşte semnificativ, majorarea dobânzilor de către BCE.

Germania s-a alăturat statelor din zona euro care au raportat o încetinire semnificativă a inflaţiei - susţinând argumentele unor oficiali ai BCE că majorarea dobânzilor se apropie de final, transmite Reuters şi Bloomberg.

Preţurile de consum în cea mai mare economie europeană au urcat în ritm anual la 6,3% în mai, conform datelor publicate miercuri de Oficiul federal de statistică (Destatis), faţă de un nivel de 7,6% în aprilie şi estimarea medie de 6,7% a analiştilor. Încetinirea vine pe fondul reducerii preţurilor la combustibili şi al introducerii unui bilet de transport ieftin la nivel naţional, de 49 de euro pe lună. Este cel mai redus nivel al inflaţiei din martie 2022, informează Agerpres.

Încetinirea semnificativă a inflaţiei a fost raportată şi în Franţa şi Spania, şi la un nivel mai redus în Italia. Joi, Eurostat va publica datele preliminare privind rata inflaţiei în mai, în zona euro.

Câţiva oficiali BCE au avertizat că majorările de dobânzi ar trebui să continue şi în toamnă pentru a ţine inflaţia sub control. Pentru a reduce inflaţia la ţinta de 2%, BCE a majorat agresiv dobânzile, cu 375 de puncte de bază, de la zero la mijlocul lui 2022. Este cel mai rapid ritm de înăsprire a politicii monetare a BCE, dar puţini analişti se aşteaptă ca majorările să continue dincolo de 2023, din cauza inflaţiei ridicate şi a creşterii salariilor.

"Nu aş putea spune că până acum suntem victorioşi. Cred că suntem pe traiectoria corectă şi trebuie să analizăm cu atenţie evoluţia inflaţiei de bază", a afirmat vicepreşedintele BCE Luis de Guindos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.