Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rata şomajului din Marea Britanie, la cel mai redus nivel din ultimii 44 de ani

somaj

Angajările în Marea Britanie au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din 2015 în perioada noiembrie 2018 - ianuarie 2019, în timp ce rata şomajului a scăzut la 3,9% - cel mai redus nivel din 1975 - arată datele publicate marţi de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmit BBC şi Reuters preluate de Agerpres.

Numărul angajaţilor din Regatul Unit a crescut cu 222.000 în perioada de referinţă, la recordul de 32,70 milioane, în timp ce rata angajării a urcat la 76,1%, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 1971.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că rata şomajului a scăzut la 3,9% în perioada noiembrie 2018 - ianuarie 2019, mult sub media din UE, de 6,5%. Este cel mai redus nivel al ratei şomajului din 1975 şi depăşind estimările. Numărul şomerilor a scăzut cu 35.000, la 1,34 milioane.

"Rata angajării a atins un nou nivel ridicat record, în timp ce procentul persoanelor care nici nu lucrează, nici nu îşi caută un loc de muncă - aşa numita rată de inactivitate economică - a stabilit un nou minim record", a afirmat statisticianul ONS, Matt Hughes.

Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 3,4% în linie cu estimările economiştilor.

Incluzând bonusurile, salariile au crescut tot cu 3,4%, în timp ce economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 3,2%.

Luna trecută, Banca Angliei estima că expansiunea salariilor va încetini la 3% până la sfârşitul lui 2019, dar apoi se va înregistra din nou creştere.

Ritmul de creştere a salariilor rămâne sub nivelul de 4% înregistrat înaintea crizei financiare.

Conform datelor publicate recent de ONS, economia britanică a înregistrat în 2018 cel mai lent ritm de creştere din ultimii şase ani, deoarece incertitudinile privind Brexitul au dus la reducerea cheltuielilor şi a investiţiilor. Pe ansamblul anului trecut, economia Regatului Unit a crescut cu 1,4%, cel mai redus nivelul din 2012. În 2017, avansul a fost de 1,8%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.