Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ratingurile a opt mari bănci din SUA au fost retrogradate

sistem bancar

Standard&Poor's (S&P) a retrogradat cu o treapta ratingurile a opt mari banci americane, între care JPMorgan Chase, Bank of America si Citigroup, din cauza probabilitatii mai scazute ca acestea sa beneficieze de ajutor guvernamental în cazul unei crize, relateaza Bloomberg, potrivit Mediafax.

Celelalte banci afectate de retrogradare sunt Wells Fargo, Goldman Sachs Group, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon si State Street.

"Consideram ca probabilitatea ca guvernul SUA sa acorde sprijin extraordinar sistemului bancar este incerta", se arata într-un comunicat al egentiei de evaluare financiara.

S&P a pus sub supraveghere ratingurile celor opt banci pe 2 noiembrie.

Rezerva Federala a aprobat în octombrie o reglementare care impune marilor banci sa poata converti o parte din obligatiunile emise în actiuni, daca au probleme financiare, prevedere care este un element esential al eforturilor autoritatilor de reglementare de a evita o noua criza financiara.

Daca o banca s-ar prabusi, investitorii în actiunile acesteia ar pierde totul, dar obligatiunile vor putea fi convertite în actiuni ale unei noi banci reconstituite.

Ratingurile Wells Fargo, Bank of New York Mellon si State Street au fost reduse de la nivelul A la A-, iar cele ale Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs si Morgan Stanley de la A- la BBB+.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.