Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războaiele politice generate de Clotilde Armand fac victime nevinovate - Probleme la o grădiniţă pentru copii cu deficienţe de auz

Facebook
Clotilde Armand

Peste 100 de copii de la Grădiniţa Specială pentru Hipoacuzici numărul 65 au trecut în online de mai mult de o lună, după ce instituţiei i-a fost comunicat un raport de risc seismic realizat în decembrie 2019, aşadar cu un an şi patru luni în urmă. Raportul indică gradul de risc seismic I, deşi clădirea este fără etaj şi arată bine. Prin urmare, clădirea era considerată un pericol pentru cei care învăţau sau îşi desfăşurau activitatea în instituţie, informeaza adevarul.ro.

Sursa citată menţionează că raportul privind riscul seismic a fost adus după unele contre între conducerea grădiniţei şi actuala conducere politică a Primăriei Sector 1, adică edilul Clotilde Armand. Prin urmare, după o şedinţă a conducerii şcolii, de la jumătatea lui martie, s-a luat decizia trecerii în online până e remedierea situaţiei generată de raportul de risc seismic, adică realizarea unei contraexpertize. Conducerea şcolii s-a adresat mai întâi Primăriei Sectorului 1 pentru rezolvarea situaţiei, iar părinţii au cerut audienţe la edil, pentru a întreba dacă va fi rezolvată situaţia.

Primăria refuză să aloce bani pentru contraexpertiză, pentru că nu este adoptat noul buget şi nu ar putea fi făcute investiţii, susţin surse politice, precizând faptul că puteau fi daţi bani instituţional pentru contraexpertiză.

„Din păcate, realizarea noului raport de expertiză stagnează. Primăria Sectorului 1 motivează că nu poate semna contractul cu această firmă şi nu poate să o plătească din cauza blocarii noului buget de un conflict politic. Fiecare zi de suspendare fizică a activitatii didactice şi terapiilor specifice produce mult rău copiilor, determinând regresul acestora. Terapia şi grădiniţa online pentru copiii preşcolari hipoacuzici, cu autism sau cu surdo-cecitate nu reprezinta o soluţie reală. Chiar şi o săptămână în care aceşti copii nu au acces la terapie şi la grădiniţă poate să determine regrese majore, iar acest lucru poate fi dovedit în multe cazuri chiar cu documente medicale”, se arată pe Facebook o pagină a părinţilor de la grădiniţa care se confruntă cu probleme.

Acest lucru i-a determinat pe părinţii copiilor să înceapă să strângă bani pentru a plăti contraexpertiza. Punctul de vedere intermediar este că imobilul unde este grădiniţa ar avea risc seismic 3, deci ar putea fi reluate fără probleme activităţile educaţionale. Surse politice din Consiliul Local au precizat faptul că inginerul care se ocupă de contraexpertiză va putea finaliza raportul în maxim o săptămână din momentul în care sunt strânşi banii pentru a fi făcută plata. Prin urmare este aşteptat raportul final de expertiză, după ce părinţii vor reuşi să strângă banii pentru a-l plăti.

„Credem că singura soluţie morală este decuplarea problemei de orice conflict politic sau de altă natură, care produce blocaje în cadrul Primăriei. Pentru aceasta, am pornit o campanie de strângere de fonduri susţinută de asociaţia Darul Sunetului pentru copii hipoacuzici. Avem nevoie de aproximativ 18.000 de lei (~3.600 de euro) pentru noua expertiză şi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră”, se arată în pagina de Facebook a părinţilor care se ocupă de strângerea banilor pentru contraexpertiză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.