Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război ALDE - USR în Comisia SRI

fosterwebmarketing.com
box

Vicepreședintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI, Marian Cucșa (ALDE), a transmis miercuri că USR este un partid „securist” care apără serviciile secrete și statul paralel, după decizia CCR privind protocoalele secrete. Reprezentantul USR din Comisia SRI, Lucian Stanciu-Viziteu, a apreciat că „penalii din PSD” vor folosi decizia CCR pentru a da amnistia și grațierea.

Cum a comentat Marian Cucșa decizia CCR:

- Decizia de azi a CCR stabilește cât se poate de clar faptul că protocoalele secrete încheiate între SRI și instituții din justiție au fost ilegale. CCR confirmă că SRI a intervenit ilegal în dosare. Este foarte important să vedem motivarea CCR, deoarece nu ne ajunge doar minuta. Vorbim de un subiect extrem de sensibil, care poate să facă lumină în justiția din România după ani în care Constituția și legile au fost puse între paranteze de către binomul SRI - DNA.

- Din păcate, văd că pentru unele partide contează mai mult cum sunt afectate instituțiile de forță ale statului și mai puțin faptul că au fost încălcate drepturile românilor. USR își reafirmă statutul de apărător al serviciilor, de apărător al statului paralel. Imediat ce decizia Curții Constituționale a fost anunțată în ceea ce privește ilegalitatea protocoalelor secrete, cei din USR au simțit nevoia să sară în apărarea SRI. Fără a aștepta motivarea Curții Constituționale în ceea ce privește decizia de azi, USR demonstrează tuturor românilor că este creația noii Securități.

- Pentru reprezentanții USR nu contează persoanele care au căzut victime ale abuzurilor nemaiîntâlnite ale unor instituții de forță. Cei din USR pun pe primul plan serviciile, în loc să fie preocupați de drepturile și libertățile care le-au fost încălcate românilor. În același timp, atacul USR la adresa judecătorilor CCR este deosebit de grav și arată că acest partid nu vrea o justiție independentă, ci o justiție aservită serviciilor care continuă să elimine adversarii politici.

- Pentru USR, justiția înseamnă republica procurorilor și a protocoalelor secrete dintre servicii și procurori. Cu doar câteva ore înainte, USR anunța că aspiră la un loc în familia liberală europeană. Iată că, în decurs de câteva ore, USR își confirmă profilul de partid securist, de protector al serviciilor. Un partid liberal este preocupat de apărarea drepturilor și libertăților individuale, nu de binele instituțiilor de forță.

Cum a comentat Lucian Stanciu Viziteu decizia CCR:

- Decizia Curții servește interesele infractorilor precum Dragnea și Nuțu Cămătaru și nu majorității oneste a poporului român

- Decizia Curții Constituționale răstoarnă întreaga arhitectură a sistemului judiciar din România, deoarece Curtea s-a transformat singură într-o supra-instanță juridică care anulează decizii definitive ale Curții de Apel București

- Viziteu arată că decizia Curții Constituționale aruncă în aer munca de ani de zile a procurorilor, judecătorilor și lucrătorilor din Serviciul Român de Informații care au pus în aplicare mandate de ascultare sau care au colaborat la dosare de corupție.

- Decizia Curții prin care corupția a fost eliminată de pe lista amenințărilor la adresa securității naționale reprezintă un sprijin direct pentru zeci de persoane condamnate definitiv pentru corupție sau care au procese în derulare. Prin această decizie, penalii din PSD au obținut două victorii. În primul rând, afectează în mod direct procesele în derulare. În al doilea rând, se vor folosi de această decizie pentru a justifica amnistia și grațierea faptelor de corupție, fiind vizată direct condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul

- De altfel, chiar și decizia asupra protocolului din 2016 despre care știm că nu a fost pus niciodată în aplicare demonstrează caracterul politic și nicidecum juridic al deciziei Curții. Este evident că decizia va fi folosită de ministrul Toader pentru a continua asaltul la Procurorul General al României”, mai spune reprezentantul USR.

- În concluzie, decizia de astăzi aruncă în aer lupta împotriva corupției în România și ne arată încă o dată că majoritatea din Curtea Constituțională acționează ca un scut pentru politicienii penali care i-au nominalizat în acele funcții

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.