Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război alimentar Rusia-Ucraina

ucraina

Rusia încearcă 'să sugrume economic' Ucraina prin impunerea unui embargo alimentar asupra exporturilor ucrainene, însă nu va reuşi, a afirmat joi seară preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, în mesajul său adresat naţiunii cu prilejul Anului Nou, potrivit Agerpres.

'Închiderea de către Moscova a pieţei sale pentru mărfurile ucrainene, o puternică agresiune economică, este încă o componentă a războiului (...) împotriva noastră', a apreciat şeful statului referindu-se la conflictul armat cu rebelii proruşi din estul Ucrainei.

'După ce au eşuat în asaltul lor militar, încearcă să ne sugrume economic şi să provoace o explozie socială. Însă nu vor reuşi nimic!', a continuat Petro Poroşenko.

În opinia sa, Kievul va fi în măsură 'să compenseze pentru mai mulţi ani pierderile colosale pe care Rusia le-a provocat Ucrainei', datorită zonei sale de liber schimb cu Uniunea Europeană, intrată în vigoare vineri.

Rusia, care a impus deja în 2014 o serie de restricţii asupra importurilor de alimente provenind din Ucraina, extinde asupra Kievului embargoul alimentar care se aplică în acest moment ţărilor occidentale. În plus, preşedintele Vladimir Putin a semnat în decembrie un decret pentru excluderea tot de vineri a Ucrainei din zona de liber schimb care lega din 2011 mai multe ţări ale fostei URSS.

Moscova repetă fără încetare că acordul de liber schimb dintre Kiev şi Bruxelles riscă să inunde piaţa sa de produse europene, dacă nu ia măsuri de protecţie comercială, ceea ce Comisia Europeană dezminte.

Vezi si: Detaliile halucinante din dosarul lui Marian Vanghelie

Vezi si: Lista noilor taxe si impozite de la 1 ianuarie 2016

Vezi si: Jurnalista romanca, detalii terifiante despre incendiul din Dubai

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.