Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război ca în urmă cu un secol - Invazie de șobolani pe frontul din Ucraina

Rick Rycroft/AP
soareci

Șobolanii și șoarecii au infestat liniile de front din Ucraina, răspândind boli și creând condiții grele pentru soldați. Infestările au început să se intensifice în toamna anului trecut, când vremea rece a atras rozătoarele în căutare de căldură, notează Mediafax.

În plus, războiul a dus la acumularea de deșeuri și cadavre, care oferă o sursă de hrană și apă pentru rozătoare.

Un soldat ucrainean care folosește pseudonimul „Kira” a declarat pentru CNN că batalionul din care face parte s-a confruntat cu o infestare cu rozătoare în timp ce lupta în regiunea Zaporizhzhia: "Imaginați-vă că mergeți la culcare, iar noaptea începe cu un șoarece care se strecoară în pantaloni sau în pulover, sau care vă mestecă vârfurile degetelor, sau vă mușcă mâna. Dormi două sau trei ore, în funcție de cât de norocos ești", a spus Kira.

Serviciile de informații militare ucrainene au raportat în decembrie o epidemie de "febră a șoarecilor" în multe unități rusești din jurul orașului Kupiansk. Boala este transmisă de la șoareci la oameni prin inhalarea prafului de fecale de șoarece sau prin ingerarea de fecale de șoarece în mâncare. Simptomele bolii includ febră, erupții cutanate, tensiune arterială scăzută, hemoragii la nivelul ochilor, vărsături și dureri de spate severe.

Infestările de șobolani și șoareci sunt o problemă recurentă în război, deoarece condițiile de pe front favorizează înmulțirea acestor rozătoare. În timpul Primului Război Mondial, șobolanii de tranșee au devenit o amenințare serioasă pentru sănătatea și moralul soldaților.

În cazul războiului din Ucraina, există temeri că infestările de șobolani și șoareci ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri de boli transmise de rozătoare, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra capacității de luptă a ambelor părți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.