Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război intern în PNL: Tabăra care îl 'sapă' pe Orban are două variante pentru şefia partidului (surse)

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Situaţia în PNL este departe de a fi calmă. Ludovic Orban are parte de o opoziţie puternică în partid, tabăra adversă având două variante pentru şefia PNL.

Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că în ultima şedinţă a conducerii PNL, preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, le-a reproşat apropiaţilor lui Ludovic Orban că dau informaţii mincinoase pe surse. De partea cealaltă, tabără lui Orban îl acuză pe Marian Petrache că încearcă să răstoarne actuala conducere a partidului pentru a-i face loc lui Dan Motreanu, proaspăt achitat în primă instanţă.

Vezi şi: Descoperire a cercetătorilor americani: Cum sabotează creierul curele de slăbire

Potrivit surselor citate, tabăra grupată în jurul lui Orban îi suspectează pe Marian Petrache şi pe Cristian Buşoi că negociază şi cu Călin Popescu Tăriceanu. „Scopul celor doi este să-l înlăture pe Ludovic Orban şi să tatoneze reinstalarea lui Tăriceanu. Deşi scenariul pare ireal, în toamnă se vor prodcue multe schimbări dacă ALDE iese de la guvernare“, susţin surse din conducerea partidului, citate de "Adevărul".

O altă variantă despre care se discută în PNL este revenirea lui Dan Motreanu în vârful partidului, după ce tocmai a fost achitat în primă instanţă într-un dosar privind finanţarea ilegală a unei campanii electorale. Acesta ar fi susţinut de Marian Petrache, Cristian Buşoi şi Teodor Atanasiu, adică vechea gardă liberală. De asemenea, Dan Motreanu a fost unul dintre preferaţii lui Klaus Iohannis, care i-a propus să preia partidul după alegerile prezidenţiale din 2014.

Vezi şi: ATENȚIE la vitamine! Cine și când NU ar trebui să ia suplimente alimentare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.