Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Război' la vârf, în Germania: Vicecancelarul îi cere DEMISIA Angelei Merkel

merkel

E scandal uriaș la vârf, în Germania. "Cancelarul Angela Merkel ar trebui să demisioneze pentru că este responsabilă de organizarea în Hamburg a summitului G20, marcat de proteste violente masive soldate cu rănirea a sute de poliţişti şi cu pagube materiale semnificative", a declarat vicecancelarul Sigmar Gabriel.

Violenţele produse la summitul G20 au generat disensiuni puternice în coaliţia de guvernare din Germania, formată din partidul cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), şi din Partidul Social-Democrat (SPD), al vicecancelarului Sigmar Gabriel.

Citește și: Mister la Casa Albă: Ce i-a ASCUNS Donald Trump jr. tatălui său

De asemenea, unele persoane au cerut demisia primarului din Hamburg, Olaf Scholz, un politician social-democrat. Cea mai vehementă voce este cea a vicecancelarului Sigmar Gabriel, care a cerut demisia Angelei Merkel. "Cine vrea demisia (lui Olaf Scholz -n.red.) - deşi solicitarea este total inadecvată - ar trebui să ceară demisia Angelei Merkel", a afirmat marţi după-amiază Sigmar Gabriel, potrivit FunkeMediengruppe şi Die Welt.

Angela Merkel "poartă responsabilitatea organizării summitului G20 în Hamburg, având scopul secret de a-şi îmbunătăţi imaginea înaintea alegerilor. Înaintea scrutinului parlamentar, cancelarul Angela Merkel a vrut să se folosească de organizarea summitului G20 în oraşul său natal, Hamburg, pentru a-şi face imaginea mai atrăgătoare", a adăugat Sigmar Gabriel, vicecancelar şi ministru de Externe, potrivit Mediafax.

Angela Merkel şi-a atras critici dure pentru organizarea summitului G20 în oraşul Hamburg, în contextul în care protestele antiglobalizare la care au luat parte peste 100.000 de persoane au degenerat în violenţe soldate cu sute de răniţi în rândul agenţilor de poliţie, iar numeroase vehicule şi magazine au fost distruse de manifestanţi.

Citește și: MAE a emis ALERTĂ DE CĂLĂTORIE în Franța

Un politician din cadrul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), Hans-Peter Uhl, a denunţat decizia organizării reuniunii într-un oraş mare. "Nu ar fi trebuit organizat niciodată un astfel de summit într-un oraş precum Hamburg, în care ordinea publică este atât de greu de menţinut".

"Politicienii poartă întreaga responsabilitate pentru numărul mare de poliţişti răniţi şi pentru distrugerea oraşului. Acest summit nu ar fi trebuit organizat niciodată aici", a acuzat, la rândul său, Jan Reinecke, liderul Sindicatului Poliţiei din Hamburg (BDK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.