Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război tehnologic între marile puteri: China interzice cipurile Intel şi AMD pe computerele guvernamentale, după legea anti-TikTok din SUA

eureporter.co
China SUA

China a introdus linii directoare pentru eliminarea treptată a microprocesoarelor americane de la Intel şi AMD de pe computerele şi serverele personale guvernamentale, a informat duminică Financial Times, conform News.ro.

Ghidul privind achiziţiile urmăreşte, de asemenea, să elimine sistemul de operare Windows şi software-ul de baze de date fabricat în străinătate în favoarea opţiunilor interne.

Agenţiilor guvernamentale de nivel peste primării li s-a spus să includă criterii care necesită procesoare şi sisteme de operare ”sigure şi de încredere” atunci când fac achiziţii.

Măsura vine după ce o lege de interzicere a TikTok în SUA a trecut de Camera Reprezentanților și urmează votul în Senat.

Statele Unite şi-au propus să sporească producţia internă de semiconductori şi să reducă dependenţa de China şi Taiwan, prin intermediul legii CHIPS şi Legea ştiinţei din 2022 a administraţiei Biden.

Planul este conceput pentru a consolida semiconductorii din SUA şi conţine ajutor financiar pentru producţia internă, cu subvenţii pentru producţia de cipuri avansate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.