Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război total în Comisia SRI. Reprezentantul PNL, atac dur la Manda: NU s-a cerut demiterea lui Dumbravă

Cezar Preda

Deputatul PNL Cezar Preda, membru al Comisie parlamentare de control a activităţii SRI, lansează un atac dur la adresa preşedintelui comisiei, Claudiu Manda.

Vezi şi: CUTREMUR în SRI! Comisia de Control a activității SRI cere Serviciului DEMITEREA generalului Dumitru Dumbravă

Deputatul PNL Cezar Preda a declarat luni că nu Comisia pentru controlul SRI a cerut demisia lui Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii şi că, probabil, aceasta este dorinţa preşedintelui comisiei. 

"Domnul preşedinte Manda interpretează discuţiile din interiorul comisiei cum doreşte dânsul. Nu e o surpriză. Vreau să fac două precizări. Comisia nu a cerut demiterea nimănui, poate aceasta este dorinţa domnului Manda. În al doilea rând, domnul Dumbravă nu a afirmat ceea ce domnul Manda a spus că domnul general Dumbravă a afirmat. Eu cred că, până la urmă, pentru o bună cunoaştere a adevărului, ar fi bine să desecretizăm ceea ce a însemnat audierea domnului Dumbravă. Aş vrea să spun un lucru în care eu cred: această comisie nu a funcţionat cu Putere şi Opoziţie, niciodată nu a fost instrumentul politic al cuiva, această comisie are obligaţia să asigure legalitatea funcţionării acestui serviciu, dar are în acelaşi timp obligaţia de a proteja serviciul în ceea ce priveşte atacul public sau atacul politic" a spus Preda la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că această Comisie pentru controlul SRI nu mai este una "echilibrată şi echidistantă". 

"O comisie parlamentară poate să ajungă la această concluzie (de a cere demisia unui ofiţer SRI - n.r.) în bază de probe, în bază de documente care atestă că această activitate a unui cadru de informaţii se desfăşoară în afara legii. La ora actuală, comisia noastră nu are asemenea elemente. Domnul preşedinte Manda a vorbit în numele domniei sale şi îl rog să nu mai bage comisia într-o asemenea ipoteză care nu este reală", a încheiat el. 

Preşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a anunţat că membrii acestui for urmează să se întrunească marţi, la ora 11,00, şi că este posibil să solicite demisia lui Dumitru Dumbravă din funcţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii. 

"Mâine vom avea şedinţă de comisie la ora 11,00. M-am consultat cu vicepreşedintele comisiei. Nu aveam iniţial de gând să aibă loc la ora 11,00, dar se modifică programul plenului, în sensul în care mâine nu avem plen şi avem comisii. O să discutăm şi o să analizăm aspectele spuse de domnul Dumbravă în cadrul comisiei şi lucrurile spuse în plus, apărute de la acea audiere. Eu am avut inclusiv o discuţie cu o parte dintre cei care au prezentat în spaţiul public diferite lucruri. Spun că le confirmă şi le vor confirma ca mărturie în faţa comisiei. Probabil că o să îi cerem demisia domnului Dumbravă, pentru că nu putem să continuăm această analiză cu domnul Dumbravă în poziţia de secretar general al Serviciului Român de Informaţii", a precizat el în cadrul unei declaraţii acordate presei la Palatul Parlamentului. Manda a spus că analizele comisiei nu pot fi continuate în contextul în care Dumitru Dumbravă îşi păstrează funcţia.

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.