Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOI total în CSM: Reprezentantul judecătoriilor îşi acuză de naivitate colegii, în frunte cu şefa ÎCCJ

csm

Avizul negativ dat de CSM pe propunerile lui Tudorel Toader de modificare a legilor justiţiei adânceşte fractura din Consiliu. Mai multe judecătoare, în frunte cu şefa ÎCCJ, au votat pentru un aviz negativ, după care au revenit cu explicaţii pentru votul lor. Judecătorul Bogdan Mateescu, reprezentantul judecătoriilor în CSM, consideră că judecătoarele care reprezintă ÎCCJ, curţile de apel şi tribunalele în CSM intră într-o "zonă de naivitate".

Vezi AICI comunicatul celor opt membri ai CSM care au votat pentru aviz pozitiv!

"Citesc acum comunicatul colegelor mele.

Cu tot respectul pentru orice opinie, cu atat mai mult pentru opinia domniilor lor, cred ca intram intr-o zona de naivitate.

Daca propunerile materializate in urma centralizarii opiniilor intregului sistem judiciar si in urma eforturilor insemnate ale intregului consiliu din primavara au fost efectiv ignorate de ministru in punctele esentiale,

Daca textele preluate de catre ministru au fost necorelate, amestecate, ceea ce denota superficialitate, dar aspectele legate de inspectie, promovare, recrutare si numiri in parchete au fost atent reglementate, chiar in amanunt,

Toate acestea demonstreaza ca a fost mimata consultarea, ca tinta ministrului a fost intarirea pozitiei sale, ca om eminamente politic, cu sustinere de aceeasi natura, că independenta reala, ca drept al cetateanului, este mai mult sau mai putin ignorata, dar ca vointa politicienilor apare mult mai pregnanta, ceea ce e daunator.

Nimic nu indreptateste opinia ca ministrul sau sfera politica ar fi dat acum mai multa importanta opiniilor neutre si benefice, in mare parte, ale sistemului judiciar decat aproape delocul, din punct de vedere calitativ, alocat primei consultari.

Avizul negativ e un semnal potrivit si necesar: nu ne jucam cu independenta sistemului. Nu sfaramam, astfel, fundamente ale statului de drept", scrie Mateescu pe Facebook.

Fostul preşedinte al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea îi dă indicaţii şi ministrului Justiţiei. "Sa luati legea inapoi si sa o refaceti in consonanta cu dorinta de reforma, de evolutie, in consonanta cu fundamentele democratiei. Reala, nu disimulata", mai afirmă Mateescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.