Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Război în Senat: Anchetă parlamentară în scandalul băncilor. Lider ALDE forțează audierea lui Isărescu. PNL cere sancțiuni / DOCUMENTE

Inquam Photos/ Octav Ganea
senat proteste

Comisia economică a Senatului a cerut Biroului Permanent încuviințarea desfășurării unei anchete parlamentare cu privire la investigația efectuată de Consiliul Concurenței, deschisă în 2008 și având ca obiect posibila încălcare a prevederilor legii concurenței de către întreprinderile active pe piața serviciilor bancare și interbancare din România.

Comisia economică a Senatului a mai cerut Biroului Permant, ca a urmare a „refuzului repetat” al guvernatorului BNR Mugur Isarescu de a participa la audierile pe tema ROBOR, să ia măsurile necesare „pentru asigurarea prezentei” lui Isarescu la sedinta comisiei economice care va avea loc dupa aprobarea in Parlament a bugetului de stat pe anul 2019.

Pe de altă parte, grupul PNL a scris BP ca liderul comisiei economice, Daniel Zamfir, a comis „incalcari flagrante” ale Regulamentului Senatului „dispunand ancnhete, dand verdicte, chemand reprezentanti ai altor institutii la audieri si in general solicitand lucruri prin care isi depaseste atributiile”. PNL cere astfel, conducerii Senatului, sanctionarea lui Daniel Zamfir pentru „abaterile de la deontologia parlamentara”.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.