stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Război TOTAL: UNPR se rupe de PSD-ALDE şi anunţă decizii explozive. 'Trădare şi perfidie politică'

sigla_unpr

Situaţia în coaliţia PSD-UNPR-ALDE este tensionată în ultimele luni, însă demisia lui Gabriel Oprea din fruntea progresiştilor a aruncat în aer relaţia politică. Liderul deputaţilor UNPR lansează acuzaţii grave la adresa PSD şi ALDE şi ameninţă că progresiştii vor susţine alegerea primarilor în două tururi şi vor pune umărul la debarcarea lui Tăriceanu de la preşedinţia Senatului.

"De la înfiinţare şi până în prezent, UNPR a susţinut cu loialitate şi corectitudine toate alianţele, și-a respectat partenerii şi în linia trasată de lider - nu a trădat niciodată - nici valorile în care a crezut cu stăruinţă, nici pe cei alături de care a ales să meargă.“ Aliaţii ’’ însă, ne-au trădat! S-au jucat cu noi sau au jucat la ‘’cacealma’’! Așa a făcut și PDL și PNL și acum, PSD. Analizând perioada care a trecut de la semnarea protocolului de colaborare cu PSD, am ajuns la concluzia că relația dintre partidele noastre a devenit mai încordată, mai neprincipială, mai incorectă, mai falsă. (...) Am crezut în corectitudine, cinste și loialitate. Am descoperit manifestări de trădare și de perfidie politică", spune deputatul Ion Răducanu, vicepreşedinte UNPR, într-un comunicat remis redacţiei stiripesurse.ro.

"Poziţia mea se suprapune peste a majorităţii partidului - dragoste cu sila nu se poate, iar afirmaţia domnului Dragnea ('o să discutăm să vedem ce parlamentari ar vrea să plece de la UNPR şi să vină la PSD') este grăitoare şi nu lasă loc de interpretări! Sofocle spunea că perfidia atrage perfidie! Aşadar, ne vom continua (singuri) drumul nostru canalizându-ne eforturile pentru sprijinirea şi susţinerea celor care cred în noi, celor care au nevoie sinceră de noi, celor care sunt recunoscători sprijinului pe care l-am acordat până acum.

Cu siguranță, în săptămâna ce urmează UNPR își va redefini “calea ”, își va reconsidera colaborarea preelectorală și postelectorală cu partidele politice angajate în alegerile locale. Fiind un partid mic, dar cu putere parlamentară semnificativă ne vom reconsidera poziția față de alegerea primarilor în două tururi, față de asigurarea majorității în Parlament la votarea principalelor proiecte legislative așteptate de români, de menținerea sau retragerea sprijinului politic pentru președintele Senatului, post deținut fără nicio legitimitate parlamentară, de ALDE.

Decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR", mai spune liderul UNPR.

UPDATE: În urma poziţiei exprimate de vicepreşedintele UNPR Ion Răducanu, liderul deputaţilor UNPR, surse din cadrul partidului au precizat, pentru stiripesurse.ro, că în rândul progresiştilor încă există lideri care doresc continuarea colaborării cu PSD.


CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.