Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul a lăsat sute de mii de gospodării fără gaze: Pagubele uriașe suferite de firma care transportă gazele în Ucraina

Sergiy Makogon, şeful firmei responsabile de tranzitul gazelor din Ucraina, OGTSU, a anunţat miercuri că, de la invadarea Ucrainei de către Rusia, în 24 februarie, compania a înregistrat pagube de sute de milioane de euro, transmite Reuters.

Sergiy Makogon, într-o postare pe Facebook, a dat asigurări că firma continuă să distribuie gaze consumatorilor ucraineni. El a avertizat că trei gazoducte principale sunt avariate, două staţii de distribuţie a gazelor sunt distruse, 48 de staţii de distribuţie a gazelor şi-au încetat activitatea, iar patru staţii de compresoare au fost capturate de forţele ruse.

"Pagubele noastre materiale se ridică la sute de milioane de euro. Până acum, 300.000 de gospodării nu mai sunt aprovizionate cu gaze", susţine Makogon. Acesta a explicat că reparaţiile sunt dificil de realizat, deoarece angajaţii nu au acces la toate părţile sistemului de transport al gazelor (GTS).

"Angajaţii noştri rămân la locurile lor de muncă şi îşi fac treaba în mod eroic, reparând avariile când au cea mai mică ocazie, deseori sub foc. Continuăm să transportăm gaze către consumatorii ucraineni", a declarat şeful firmei responsabile de tranzitul gazelor din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.