Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul audiențelor: Cum a 'luat bătaie' Dragnea de la o deputată PSD. 'E ca Borcea care se pregătea de Champions League'

cosma ciutacu

Liviu Dragnea s-a aflat luni seara în studioul Antena 3, în primul interviu după instalarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce trebuia să fie, în mod normal, interviul cu cea mai mare audiență a serii a fost, de fapt, abia pe poziția a doua în intervalul 21.00-22.00. Pe primul loc în topul audiențelor s-a aflat emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, unde deputata PSD Andreea Cosma a făcut noi dezvăluiri despre procurorul Mircea Negulescu, zis Portocală.

content-image

Interviul lui Dragnea la Antena 3 a început la aceeași oră ca interviul Andreei Cosma la RTV, la emisiunea lui Victor Ciutacu - 21.00. În primele 15 minute, RTV a avut 4 puncte de rating, față de 3,6 Antena 3. În intervalul 21.15-21.30, RTV a avut 4,3 puncte de rating, față de 4,1 Antena 3. În ultimele 15 minute ale interviului cu Andreea Cosma, RTV a avut 4,3 puncte de rating, față de 4 puncte Antena 3. După interviul cu Andreea Cosma, RTV a intrat în publicitate, în vreme ce interviul cu Dragnea a continuat și în ora următoare la Antena 3, emisiunea lui Mihai Gâdea trecând pe primul loc în topul audiențelor.

Vezi și: Viorica Dăncilă, prima decizie radicală împotriva 'statului paralel' (surse)

Victor Ciutacu, realizatorul emisiunii „Ediția de seară” de la România TV, explică succesul interviului cu Andreea Cosma prin faptul că românii s-au obișnuit să se schimbe guvernele, iar Liviu Dragnea să apară la TV în locul premierului.

„Într-o lume normală, apariția lui Dragnea în contextul votării unui nou Guvern ar trebui să rupă. Orice societate întreagă la cap ar fi interesată de prioritățile unui nou guvern. Dar, fiindcă în România povestea asta devine repetitivă, e totuși a treia oară când se întâmplă într-un an de zile, lumea se mai și plictisește. Pe de altă parte, de fiecare dată, lumea așteaptă să vadă ce zice prim-ministrul, nu șeful prim-ministrului. Totuși, prim-ministrul se ocupă, în teorie, de guvernare. La noi deja a devenit un soi de pattern: de fiecare dată când se pune un nou guvern iese Dragnea la televizor și anunță prioritățile. Totuși, miniștrii ăia nu sunt minori. Dar nu mă apuc eu să-i fac politica de aparții publice domnului Dragnea și nici politica de emisiuni domnului Gâdea. Sunt amândoi majori și vaccinați.

Pe de altă parte, în oglindă, era cazul unei femei care, în contextul avalanșei de dezvăluiri despre Portocală și despre abuzurile de la DNA Prahova, e o poveste terifiantă. Unui procuror i-a cășunat pe o familie, din motive vagi, suspiciuni de corupție și obsesie sexuală, și nu s-a lăsat până nu a terminat toată familia respectivă, cu mijloace total neortodoxe, ca să nu zic sărite din lege, cum s-a văzut și aseară. Partea inedită e că Andreea Cosma a ieșit ea să-și susțină povestea. Nu e că am aflat noi și am dat. Lumea în general se uită. Nu mă apuc eu să fac filosofia televiziunii, dar într-o poveste în care cineva joacă rol de victimă, pe bune sau nu, rămâne de demonstrat în instanță, lumea vrea să audă ce a spus abuzatul”, a declarat Victor Ciutacu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Adevăratul ȘOC din dosarul Tel Drum 1: Procurorii DNA, pe urmele fiului lui Liviu Dragnea

„Asta e explicația. Nu am făcut nicio magie. A fost o emisiune normală în care s-au făcut niște dezvăluiri cu documente. Omul caută noutatea. Sigur că știrea zilei era instalarea unui nou guvern, dar atâta timp cât se întâmplă a treia oară într-un an și atâta timp cât de fiecare dată în numele acelui guvern vorbește un domn care nu e membru al guvernului, lumea s-a obișnuit. De fiecare dată, la jumătate de an, domnul Dragnea anunță că va fi bine. Audiențele lui Mihai sunt mari. Restul posturilor de știri nu fac adunate atâta. Dar nu poți face cifre până la cer repetând aceleași lucruri. Domnul Dragnea nu duce niciodată până la capăt o dezvăluire. De fiecare dată ne anunță că e pregătit să vorbească. E ca Borcea care se pregătea de Champions League. Lumea l-a auzit, bun, e gata să vorbească. Dar mai și vorbește?”, a mai declarat Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.