Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul cooperativelor ajuns în filiale.Răzbunarea vechiului PNL împotriva partizanilor lui Bolojan

blaga gorghiu bologan

Cooperativele se  regrupează după ultima tentativă  de convingere a  lui Ilie Bolojan  de a intra in competiția pentru șefia PNL.   O parte din liderii celor 14 filiale care au participat la întâlnirea de la Cluj au fost scoși din joc în urma  alegerilor interne din propriile filiale și înlocuiți  cu oameni fideli taberei adverse. Alții au căzut la pace cu  gruparea vechilor liberali, în schimbul  susținerii lor pentru o funcție   de vicepreședinte sau de prim-vicepreședinte în viitoarea conducere națională.

La  discuțiile de la Cluj,  cel mai îngrijorător semnal pentru tabăra fostului PDL și a fostei conduceri de partid l-a reprezentat absența primarului acestei urbe, Emil Boc.  Asta explică, în parte, ezitarea lui Bolojan în a accepta povara candidaturii din partea acestei grupări. Chiar dacă Alin Tișe și Daniel Buda au fost prezenți la discuții din partea filialei clujene,  surse din conducerea PNL susțin că Tișe joacă, de fapt,  cu  tabăra  vechiului PNL, cu care a negociat voturile organizației în schimbul  cooptării sale în echipa de patru prim-vicepreședinți ai lui Cristian Bușoi,  cel care așteaptă finalul  tuturor alegerilor interne din filiale pentru a-și depune candidatura la  președinția  partidului.

Potrivit surselor citate,  în urma ultimelor negocieri,  în zona Ardealului, tabăra vechilor liberali se bazează pe voturile celor de la Timiș, Sălaj, organizație. condusă de Lucian Bode,  jumătate din voturile colegilor din organizația de Hunedoara.

" Raluca Turcan merge până la urmă cu noi în urma ultimelor discuții purtate. Aradul, Bihor și Alba sunt în expectativă, la fel Carașul, Se vor reorienta ân funcție de ce decide Bolojan",  ne-au explicat sursele citate.

În cazul altor filiale,  recentele alegeri interne, care au avut loc săptămâna trecută, au  provocat pierderi în rândurile taberei  fostei conduceri  reprezentată de tandemul Blaga- Gorghiu.  Majoritatea noilor lideri de organizații județene, după ce s-au văzut cu sacii în căruță au  ales tabăra vechiului PNL.

Astfel, senatorul Cristian Chirteș, ales în fruntea organizației PNL Mureș, după înfrângerea contracandidatului său, deputatul Doru Oprișcan, fost lider interimar,  merge cu cooperativa din jurul lui Bușoi. La fel a procedat și Ionel Bogdan, noul preşedinte al organizaţiei judeţene PNL Maramureş, în timp ce, la Bistrița,  fostul PDL a constatat, cu surpriză, că nu mai poate conta pe Robert Sighiartău, detronat de fostul lider al filialei, Ioan Turc.

La Galați,  până acum  câteva zile, o filială condusă timp de aproape 21 de ani, de către deputatul Victor Paul Dobre, s-a făcut o schimbare de generații.  Dobre și-a anunțat retragerea și intenția de a candida  doar pentru o funcție de  conducere la nivel național. Nu înainte să se asigure că omul său de încredere, senatorul George Stângă  devine noul preşedinte al organizaţiei judeţene, tânărul parlamentar adunând, cu binecuvântarea sa, aproape 300 din cele 440 de voturi valabil exprimate. Conform surselor citate, Dobre joacă pe cartea lui Ludovic Orban, dar practică un dublu limbaj, negociind și cu Bușoi, o eventuală susținere a sa pentru un  loc de vicepreședinte, fie regional, fie cu atribuții pe un domeniu.

În schimb, la Giurgiu, eternul traseist Marin Anton, devenit acum  lider de filială după înfrângerea interimarului  Gheorghe Ștefan,  este considerat, mai nou, omul  liderului PNL Ilfov, Marian Petrache, după ce în trecut,  era văzut ca omul  PDL și al Elenei Udrea.

În fine, la  Călărași,  unde  raportul de forțe este echilibrat între cele două tabere,  pasul făcut înapoi de exponentul fostului PDL,  Vasile Iliuță, la 48 de ore de la. depunerea candidaturii, și susținerea fățișă a  edilului municipiului Marian Drăgulin, unicul candidat rămas în cursă pentru șefia filialei, este  privită  ca o trădare de fostul PDL și de către susținătorii lui  Ludovic Orban,  actualul șef de CJ fiind bănuit că a încheiat o înțelegere cu Dan Motreanu și Răducu Filipescu pentru susținerea lui Bușoi în schimbul unei funcții de conducere la nivel național.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.