Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOIUL din Siria ia o întorsătură neașteptată: SUA au intervenit împotriva armatei siriene

avion de lupta vanatoare

Forţele aeriene americane au intervenit joi pentru prima dată împotriva armatei regimului sirian, trimiţând avioane de vânătoare care să protejeze trupele speciale ale SUA ce instruiesc combatanţi kurzi în Siria şi au fost vizaţi de bombardamente ale aviaţiei siriene, a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, citat de AFP.

'Am arătat clar că aparatele americane vor apăra trupele de la sol dacă sunt ameninţate', a indicat oficialul de la Washington, care a precizat că avioanele americane nu au fost totuşi implicate în vreo confruntare, întrucât avioanele siriene SU-24 părăsiseră deja zona. Dar, anterior, aceste avioane de bombardament siriene au atacat poziţii ale combatanţilor kurzi, acesta fiind primul atac aerian executat împotriva kurzilor de armata preşedintelui Bashar al-Assad de când a început războiul din Siria, în martie 2011.

Citește și: Fina lui Mircea Eliade s-a iubit cu Charlie Sheen și se teme că are SIDA / FOTO HOT

'Este ceva foarte neobişnuit. Nu am văzut niciodată înainte ca regimul (de la Damasc) să conducă astfel de acţiuni împotriva forţelor kurde', care luptă împotriva jihadiştilor grupării Statul Islamic, a subliniat şi purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Avioane ale armatei siriene au efectuat şi vineri un raid asupra forţelor kurde, în zona oraşului Hassaké, care este controlat în proporţie de două treimi de forţele kurde şi restul de regimul sirian, transmite agerpres.ro.

Citește și: Călugăriţe pe schiuri, clipul care face ravagii: Măicuțele sunt din România / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.