Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBOIUL dintre SUA și Rusia capătă noi dimensiuni: Avioanele comerciale americane nu mai au drept de zbor deasupra Rusiei/ UPDATE

YouTube
spatiu aerian

Zborurile comerciale americane ar putea fi obligate să ocolească Rusia, informează Reuters. Departamentul de Stat al SUA a anunţat marţi că discută cu companiile aeriene despre expirarea acordului cu autoritatea aeronautică civilă rusă, la miezul nopţii (GMT).

UPDATE:

Liniile aeriene din SUA au anunţat marţi că au fost informate de Departamentul de Stat de la Washington că zborurile comerciale americane pot survola în continuare Rusia, transmite Reuters. Departamentul de Stat a confirmat că Rusia a prelungit permisiunea de survol pentru aeronavele de pasageri şi de marfă până le 20 aprilie.

Acordul Statelor Unite cu autoritatea aeronautică civilă rusă a expirat cu un minut înainte de miezul nopţii, iar purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, declarase deja că ambasadorul SUA la Moscova, John Huntsman, depune eforturi pentru a evita un blocaj. Companiile aeriene studiau deja rute care să nu treacă prin spaţiul aerian al Rusiei - calea cea mai economică pentru legăturile cu o mare parte din Asia.

___

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Heather Nauert, a declarat că Departamentul de Stat nu doreşte perturbări în transportul aerian, de aceea încearcă să obţină un "aranjament funcţional" după ce guvernul rus a anulat o întâlnire care trebuia să aibă loc zilele trecute la Washington pentru reînnoirea acordului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură de teatru! Soția lui Petre Roman, încurcată cu un cămătar! Cum s-a ajuns aici

Potrivit Reuters, companiile aeriene studiază deja posibilitatea unor rute care să nu treacă prin spaţiul aerian al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.