Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul economic dintre SUA și China escaladează. Americanii au impus o nouă serie de taxe vamale de zeci de miliarde de dolari

ceomagazine.co.kr
razboi sua china

Statele Unite au impus taxe vamale în valoare de 16 miliarde de dolari produselor importate din China, valoarea totală a acestora ajungând la 50 de miliarde de dolari, în contextul unei dispute comerciale continue între cele două țări, relatează BBC preluat de mediafax.

Ambasadorii României se plâng de intervenții din partea unor 'neaveniți cu tupeu' reprezentând autoritățile statului

Sancțiunile au intrat în vigoare joi și vor afecta aproximativ 280 de produse din China, printre care produse chimice, echipament pentru agricultură, motociclete și antene. Noile taxe vamale impuse vor determina cel mai probabil China să impună o serie de măsuri de retorsiune, amplificând astfel disputa comercială dintre cele două țări.na

Ministrul Comerțului din China a declarat joi că Administrația de la Beijing va trebui să continue să lupte împotriva ultimei serii de tarife impuse de către Statele Unite.

Consiliul Investitorilor Străini critică dur declarațiile lui Liviu Dragnea la adresa companiilor multinaționale: Ne îngrijorează aceste atacuri nefondate!

De asemenea, acesta a declarat că va depune o plângere la Organiația Mondială a Comerțului împotriva taxelor vamale în valoare de 50 de miliarde de dolari. Oficialii din Statele Unite și China poartă discuții la Washington, dar ambele părți au transmis că nu există speranțe mari pentru rezolvarea conflictului.

Statele Unite şi China au impus în iulie măsuri reciproce de limitare a importurilor.

Tensiunile s-au agravat de atunci, majoritatea companiilor mari din cele două țări fiind afectate, iar economia deteriorată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.