Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul în Ucraina - Papa Francisc: Cei care guvernează destinele popoarelor nu au învăţat lecţia tragediilor din secolul XX

AFP
Papa Francisc

Papa Francisc a deplâns diferitele războaie care se duc în lume, mai ales cel actual din Ucraina după invazia Rusiei şi care demonstrează că "cei care guvernează destinele popoarelor nu au învăţat lecţia tragediilor din secolul XX", relatează EFE.

Acest mesaj a fost adresat luni, cu prilejul întrunirii cu o asociaţie a oamenilor de afaceri italieni, cărora papa le-a cerut ca politica şi economia să fie "într-un dialog constant între ele pentru a se pune în slujba vieţii, nu a morţii, cum din păcate se întâmplă uneori".

După marea criză din 2008, se pare că "lumea continuă să fie guvernată de criterii obtuze", a spus papa.

"Mai multe războaie regionale şi, mai ales, cel din Ucraina, arată că cei care guvernează destinele popoarelor nu au învăţat încă lecţia tragediilor secolului XX", a precizat Suveranul Pontif, referindu-se la cele două Războaie Mondiale.

El a recomandat ca economia să fie "mai liberă de puterea finanţelor şi mai creativă pentru o ecologie mai integrală" şi, totodată, mai "concretă: nici lichidă, nici gazoasă".

Inclusiv globalizarea, a precizat el, "trebuie să poată fi guvernată" de "jos în sus" pentru a putea atinge o nouă perspectivă care "să respecte dimensiunea umană şi mediul înconjurător".

Papa Francisc a lansat numeroase apeluri la încetarea războiului din Ucraina, iar duminică cu prilejul rugăciunii Angelus, el a cerut să se pună capăt "masacrului" împotriva populaţiei ucrainene, după invazia Rusiei, pe care a calificat-o drept "o agresiune armată inacceptabilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.