Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul mușchilor în PNL - surse

Inquam Photos / Octav Ganea
orban citu

Membri din aripa dură a PNL, grupați în jurul lui Ludovic Orban, consideră că partidul face o greșeală prin acceptarea discuțiilor cu PSD despre planul României de accesare a banilor necesari redresării post-pandemie, reproșurile fiind îndreptate inclusiv spre echipa premierului Florin Cîțu, au relatat surse din PNL pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

„PSD nu ar fi avut curajul să blocheze toată Europa pentru un moft de politică internă”, consideră unii liberali.

Astfel, nu erau motive să existe consultări cu PSD pe tema PNRR la Palatul Victoria și cu atât mai puțin să se prezinte PNRR în Parlament pentru că așa vrea PSD, spun sursele citate. „Eu nu accept că suntem la putere și ne zice PSD ce să facem. De câte ori m-a întrebat pe mine PSD ce să facă, când au avut puterea?”, afirmă surse parlamentare din PNL.

„Am cedat șantajului PSD. Cîțu s-a întors schimbat de la Bruxelles', mai spun surse liberale. „Mâine cine știe ce idei mai are PSD. Nu trebuie să ne fie frică de proteste. Cui îi e frică să guverneze cu protestatarii la geam nu are ce să caute în Guvern”, consideră un parlamentar PNL.

„PNRR trebuie să-l discutăm la Bruxelles, nu cu PSD”, mai acuză liberalii nemulțumiți.

Potrivit surselor citate, liderul PNL Ludovic Orban se numără printre cei care au susținut cu tărie ca liberalii să nu dea curs solicitărilor PSD.

Senatul şi Camera Deputaţilor se reunesc miercuri, în plen reunit, pentru a fi prezentat Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare (PNRR).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.