Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul NU s-a încheiat! Alina Mungiu Pippidi prevede 'o mare bătălie politică' după revocarea lui Kovesi

AlinaMungiuPippidi

Revocarea Laurei Codruţa Kovesi va fi urmată de o mare bătălie politică pentru controlul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spune preşedinta Societăţii Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, care crede că preşedintele Klaus Iohannis nu era în pericol de suspendare, dacă ar fi refuzat să o revoce pe şefa DNA, în urma deciziei Curţii Constituţionale.

Alina Mungiu-Pippidi declară la RFI că „nu exista nici un pericol real de suspendare. După cum se ştie, Parlamentul intră în vacanţă în câteva zile şi lipsea şeful Senatului, care era o persoană indispensabilă în acest mecanism. Este complet nerealist să ne imaginăm că actuala coaliţie de guvernare s-ar fi apucat să-l suspende pe preşedintele Iohannis, când vine summit-ul NATO în câteva zile şi când urmează preşedinţia europeană peste şase luni”.

Preşedinta Societăţii Academice din România atrage atenţia că „Laura Codruţa Kovesi făcuse nişte greşeli. Greşelile acelea sunt reale, dovadă că o parte din procurorii foarte buni, procurori ca Doru Ţuluş, procurori care au făcut faima DNA deja se delimitaseră de ea, plecaseră, o înregistraseră, deci în interiorul DNA existau contestări ale acestui fel de a lucra, dar asta nu înseamnă că plecarea ei rezolvă vreo problemă, pentru că acum o să urmeze o mare bătălie politică pentru controlul cui ia această poziţie (...). Trebuie spus că încetarea politizării anticorupţiei este un lucru bun. Vorba este va înceta ea oare?”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.