Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Războiul politic lovește puternic în moneda națională. În timp ce toate monedele din jur s-au apreciat, LEUL s-a prăbușit

Pinterest
leu euro

Criza politică de la București, cu reverberații internaționale consistente, afectează puternic moneda națională. Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,6618 lei/euro, în creștere față de cotația anunțată joi. Similar, a crescut cursul pentru moneda americană, ajungând la 3,8596 lei/dolar.

Ponta a răbufnit la adresa lui Dragnea, după atacul șefului PSD la Iohannis! Acuzații GRAVE lansate de fostul premier: 'Acum face o altă mare ticăloșie'

Euro a crescut, vineri, la 4,6618 lei, în creștere față de ziua de joi, când cursul a fost de 4,6490 lei/euro, de asemenea în creştere (cu 0,03%) faţă de nivelul atins miercuri. Nivelul atins vineri este cel mai mare din 23 martie, când a fost 4,6651 lei, relatează agerpres.

Leul s-a depreciat în raport cu euro, în contrast cu tendinţa regională. Alte monede din regiune, precum zlotul polonez, coroana cehă şi forintul maghiar s-au apreciat pe piaţa interbancară în raport cu euro.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat vineri de la 3,8160 lei la 3,8596 lei.

Cursul francului elveţian a crescut, de asemenea, de la 3,8808 lei la 3,8983 lei.

În plus au înregistrat și cotațiile pentru dolarul australian, dolarul canadian și lira sterlină.

Analiştii financiari anticipau, la începutul lunii februarie, că până la finalul anului euro va sări de pragul de 4 lei şi 76 de bani. De asemenea, pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4 lei 76 bani.

La începutul anului 2018 (3 ianuarie 2018), euro era cotat la 4,6412 lei, iar la începutul anului 2017 (3 ianuarie 2017), cotația era de 4,5175 lei/euro.

La rândul său, dolarul a fost cotat, în aceleași date, la 3,8603 lei, respectiv, 4,3408 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.