Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razie făcută de Inspecția Muncii: amenzi de aproape 5 milioane de lei pentru nerespectarea legislaţiei în vigoare

inspectia muncii munca la negru angajati

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 4,86 milioane de lei, în cadrul unor acţiuni de control derulate pe parcursul a două săptămâni, se arată într-un comunicat al Inspecţiei Muncii, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, controalele derulate în perioada 31 mai - 12 iunie s-au soldat cu amenzi în valoare de 4.863.500 de lei, din care 4.694.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

De asemenea, au fost depistate 274 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, fiind aplicate 2.378 de avertismente şi dispuse 5.522 de măsuri de remediere a neconformităţilor constatate.

"Acţiunile de control efectuate de inspectorii de muncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, în scopul prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 31.05 - 12.06 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 746 de sancţiuni contravenţionale, din care amenzi în valoare totală de 169.000 lei", menţionează Inspecţia Muncii.

În plus, dintr-un total de 1.778 de angajatori controlaţi în baza legislaţiei privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de CIOVID-19, au fost sancţionaţi 480 şi s-au dispus 896 de măsuri de remediere a neconformităţilor.

Citește și: EXCLUSIV Angajații de lux ai României: peste 50 de bugetari au salarii care depășesc 50.000 de lei pe lună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.