Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Razie pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor: Aproximativ 5.000 de sancţiuni, aplicate în 48 de ore

axanews.ro
amenzi amenda politia

Poliţiştii au aplicat, în două zile, aproximativ 5.000 de sancţiuni contravenţionale în urma unei acţiuni de reducere a numărului de accidente produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IGPR, transmis vineri AGERPRES, poliţiştii rutieri au acţionat la nivel naţional, marţi şi miercuri, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

"La acţiune au participat 895 de poliţişti rutieri care, în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român, au verificat 8.600 de autovehicule şi au aplicat 4.935 de sancţiuni contravenţionale", se precizează în comunicat.

Sursa citată arată că 291 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 174 pentru deficienţe ale sistemului de rulare (anvelope), 108 pentru neefectuarea în termen a Inspecţiei Tehnice Periodice şi 72 pentru aplicarea de folii neomologate sau a tratamentelor chimice pe parbriz, geamurile laterale sau lunetă.

CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă mai repede de durerea de cap decât paracetamolul/ STUDIU

Totodată, poliţiştii au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale pentru utilizarea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă, 17 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie, 9 pentru deficienţe ale sistemul de frânare şi 474 pentru alte deficienţe tehnice.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, 3.578 de şoferi au fost sancţionaţi contravenţional şi 176 - pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare a fost reţinut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 1 permis de conducere, iar pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie au fost reţinute 13 permise.

De asemenea, au fost retrase 549 de certificate de înmatriculare, dintre care 511 certificate de înmatriculare retrase vehiculelor înmatriculate în România şi 38 de certificate de înmatriculare retrase vehiculelor înmatriculate în alte state.

Poliţiştii rutieri au dispus, în 26 de cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de deficienţele tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

În cadrul activităţilor de control, au fost constatate 54 de infracţiuni, dintre care 40 la regimul circulaţiei şi 14 de altă natură, menţionează IGPR.

Activităţile de control au fost efectuate în colaborare cu specialişti din cadrul Regiei Autonome - Registrul Auto Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.