Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Burleanu a bătut palma cu Marcel Ciolacu și Nicușor Dan: Bucureștiul vrea să găzduiască finala Europa League

gsp
Arena Nationala Kosovo

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă seara, că a avut în cursul săptămânii o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu, şi a subliniat că atât Guvernul României, cât şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura Bucureştiului pentru organizarea finalei Europa League, din 2026 sau 2027, pe Arena Naţională.

"În cursul acestei săptămâni am avut o întâlnire cu premierul României în cadrul căreia am discutat despre câteva aspecte importante. În primul rând am discutat despre iniţiativa noastră de a găzdui finala Europa League din 2026 sau 2027. Guvernul României şi Primăria Capitalei susţin puternic candidatura pentru găzduirea finalei Europa League. Iar angajamentul pe care ni l-am luat, Guvernul, Primăria şi noi, este ca până la 15 noiembrie să depunem dosarul de candidatură cu toate garanţiile solicitate de către UEFA", a afirmat Burleanu.

Arena Naţională a mai găzduit o finală de Europa League, în 2012, când Atletico Madrid a învins-o pe Athletic Bilbao cu 3-0. Pentru următorii doi ani, oraşele gazdă ale ultimului act al Europa League se cunosc deja. Acestea sunt Dublin (Irlanda), în 2024, şi Bilbao (Spania), în 2025.

Oficialul FRF a discutat cu premierul şi despre modificările fiscale care se preconizează în viitorul apropiat, conform cărora salariul maxim pe care îl poate acorda un club finanţat din bani publici să fie de 30.000 de lei.

"Am discutat de asemenea despre impactul modificărilor fiscale în ceea ce înseamnă economia fotbalului la nivel naţional. În acest sens, i-am prezentat premierului argumentele noastre pentru care statul român trebuie să continue să susţină sportul şi în mod special fotbalul. Asta mai ales în ceea ce priveşte impactul pe care îl aduce fotbalul astăzi. Şi mă refer la un impact cuantificat în 2021 de peste 800 de milioane de euro, un impact direct asupra beneficiilor economice, beneficiilor sociale, dar şi în ceea ce priveşte sănătatea publică. Aşadar azi impactul fotbalului românesc este de 800 de milioane de euro", a spus preşedintele.

Premierul l-a asigurat pe Burleanu că va continua să susţină investiţiile în infrastructura sportivă: "Am discutat şi despre proiectele de infrastructură fotbalistică pe care ne-am dori să le regăsim pe agenda Guvernului. Se ştie că premierul este foarte apropia de sport şi doreşte să susţină continuarea tuturor investiţiilor astfel încât toate regiunile României să beneficieze de infrastructură modernă".

Comentând insultele rasiste primite în mediul online de jucătorul camerunez al echipei FCSB, Joyskim Dawa, Răzvan Burleanu a menţionat că a fost dezamăgit cu atât mai mult cu cât unul dintre cei care l-au admonestat este fotbalist.

"Am fost foarte dezamăgit când am aflat. Şi nu doar ca urmare a faptului că se pare că avem o problemă de educaţie la nivelul societăţii noastre, ci mai mult ştiind că avem implicat un jucător de fotbal în acest caz. Ne-am fi dorit ca măcar jucătorii de fotbal între ei să aibă un alt comportament. De aceea am fost poate de două ori mai dezamăgit de această situaţie. Ca federaţie pot să spun că ne disociem de orice comportament rasist sau xenofob pe terenul de fotbal sau în jurul lui. Toţi trebuie să facem mai mult ca jucătorii când intră pe teren să se simtă că sunt într-un spaţiu sigur", a precizat preşedintele.

Răzvan Burleanu a participat sâmbătă la UEFA Academy Summit, un eveniment organizat la Hotelul Marriott din Capitală şi dedicat absolvenţilor cursurilor UEFA Academy. Preşedintele FRF a declarat că evenimentul a pus mai presus de orice importanţa educaţiei în zona de management fotbalistic.

"Timp de două zile peste 300 de participanţi din peste 55 de ţări la nivel global s-au aflat la Bucureşti la UEFA Academy Summit, primul eveniment de acest tip organizat vreodată. Acest eveniment a pus mai presus de orice importanţa educaţiei în zona de management fotbalistic. Toţi aceşti participanţi au trecut în ultimii 6 ani prin diferite programe educaţionale lansate de către UEFA. Am avut şi mulţi români printre ei, mai exact 45, care au trecut în ultimii ani prin programele UEFA. S-a discutat la acest summit despre modul în care fotbalul ar putea să fie influenţat în viitor şi modul în care noile tehnologii pot impacta dezvoltarea fotbalului. Aşa că discuţiile au acoperit multe arii de interes, inclusiv legat de modificarea legilor jocului sau modul la care ar trebui să ne raportăm de exemplu la 'Generaţia Z', dar şi cum putem să creştem cât mai mult posibil numărul celor care joacă fotbal", a mai spus Burleanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.