Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Burleanu, despre participarea lui Răzvan Marin la Euro 2019: 'Va fi destul de dificil să îi convingem pe cei de la Ajax

Ziua de Constanta
Razvan Burleanu

Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la participarea lui Răzvan Marin (22 de ani) la Campionatul European U21 din această vară, relatează Mediafax. Selecţionerul Mirel Rădoi nu va putea conta pe serviciile sale, deoarece Ajax se opune participării lui la această competiţie.

Citește și: Aroganță marca Jose Mourinho: de ce a refuzat să antreneze Juventus (presă)

Burleanu îşi doreşte ca Marin să reprezinte România la turneul final U21, dar decizia stă la mâna olandezilor. Aceştia vor participa în tururile preliminare ale Ligii Campionilor, astfel că vor începe devreme pregătirea: "Atât noi, ca administraţie, cât şi stafful condus de Mirel Rădoi ni-l dorim pe Marin la Euro. Răzvan îşi doreşte să fie prezent la Euro. Noi ne dorim ca Răzvan Marin să se integreze cât mai repede la Ajax şi luând în considerare acest parcurs al lui Ajax în tururile preliminare va fi destul de dificil să îi convingem pe cei de la Ajax.

Cu siguranţă am demarat aceste discuţii, dar trebuie să înţelegem acest context, mai ales că Marin trebuie să îşi câştige locul în primul 11 la Ajax, mai ales că s-a plătit o sumă importantă pentru el. Dacă regulamentul ar fi fost de partea noastră aş fi avut altă poziţie. Pentru Euro de tineret, cluburile nu au această obligaţie de a da drumul jucătorilor. De aceea suntem în această situaţie şi avem nevoie de înţelegerea clubului pentru ca Marin să fie la Euro. Altfel era aplicarea unui regulament şi sigur l-am fi avut pe Marin", a spus Burleanu la conferinţa de presă.

De acest subiect a vorbit şi Răzvan Marin, în urmă cu câteva zile. Îşi doreşte să participe la EURO, dar decizia nu îi aparţine. ”E un subiect delicat pentru mine. Nu am ce să spun despre acest lucru. Eu am spus tot timpul că îmi doresc să joc pentru U21 la Euro. S-au schimbat multe. Voi lăsa clubul şi antrenorii naţionalelor să decidă pentru mine. E o situaţie foarte delicată pentru mine”.

Reprezentativa de tineret a României va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019. Echipa condusă de Mirel Rădoi se află în grupa C, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia.

Programul grupei C:

18 iunie 2019: România – Croaţia (San Marino, 19:30*), Anglia – Franţa (Cesena, 22:00)

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00), Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 oraşe din Italia şi în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.