Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răzvan Cherecheș critică decizia autorităților: Nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor după rata de vaccinare

razvan chereches

Nu există niciun fundament științific pentru deschiderea școlilor dacă vaccinarea profesorilor este peste 60%, e de părere profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheș din Cluj-Napoca: „cine beneficiază de această decizie? O singură persoană din România: ministrul Cîmpeanu”, anunță Mediafax.

Potrivit lui Răzvan Cherecheș, ecosistemul din școli îi include atât pe profesori, cât și pe elevi, iar procentul necesar pentru imunitatea de grup în mediul urban pentru tulpina Delta este de 86%. „Ministrul Cîmpeanu a ținut cont de câteva elemente în decizia sa: media vaccinării cadrelor didactice în România este deja peste 60%, cea mai mare parte a părinților își dorește școală față în față, cazurile noi și decesele nu se vor vedea direct în școală, ci în familiile copiilor care vor transporta virusul acasă. Și atunci, cine beneficiază de această decizie? O singură persoană din România - ministrul Cîmpeanu”, spune profesorul de sănătate publică.

În opinia lui Răzvan Cherecheș, ministrul încearcă să acopere faptul că toată vara „a pierdut timpul fără să pregătească școlile pentru valul 4 (ventilație, testare, maști, distanță, vaccinare) și că nu a avut curajul să impună vaccinarea obligatorie a cadrelor didactice”.

O decizie responsabilă acum, ținând cont de situația epidemiei, spune Răzvan Cherecheș, ar fi ca școlile să deschidă față în față dacă atât personalul din școală cât și copiii au procent de vaccinare peste 86% sau școala poate să asigure testarea săptămânală a întregului personal și a copiilor, ventilarea claselor (schimb de aer minim de 3 ori pe oră sau ventilație pasivă - geamuri deschise), purtarea corectă și permanentă a măștilor, distanțarea de minim 2 metri în timpul activității.

„Dacă nu se poate niciuna din condițiile de mai sus, atunci școala trebuie să fie online (nici acest aspect nu a fost pregătit de ministrul Câmpeanu)”, spune Cherecheș.

Elevii revin fizic la ore de luni în școlile unde rata de vaccinare a profesorilor depășește 60%, a anunțat Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.