Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Resetare la CFR Cluj: Cosmin Contra va prelua echipa / Neluțu Varga îl atacă virulent pe Dan Petrescu (presă)

Radu Pop
Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Cosmin Contra

Deși Dan Petrescu încă nu s-a despărțit oficial de CFR Cluj, urmând să aibă marți discuția finală cu patronul Neluțu Varga, finanțatorul ardelenilor deja i-a găsit înlocuitor, scrie GSP: Cosmin Contra (46 de ani), fostul selecționer al României, va fi noul antrenor al celor de la CFR Cluj.

Contra revine în fotbalul românesc după 2 ani, în decembrie 2020 acesta o părăsea pe Dinamo. Tehnicianul este liber de contract după despărțirea din vară de Al Ittihad.

Cristi Balaj (51 de ani), președintele celor de la CFR Cluj, a vorbit despre situația tensionată dintre antrenorul Dan Petrescu și patronul Neluțu Varga.

„Obiectivul era calificarea în grupele Champions League sau Europa League. După evenimentul Pyunik (n.r. - eliminarea din turul 1 preliminar al UCL) singurul lucru care mai putea fi realizat a fost calificarea în Conference League, care s-a și întâmplat. Dar acesta nu a fost un obiectiv în primă fază. Nu am cerut o despărțire, a avut suportul nostru în continuare. Relația s-a tensionat și prin reacția suporterilor după meciul din Kosovo. Am jucat slab acolo. Meciul împotriva celor de la Ballkani, chiar dacă e o echipă bună, care cu greu a pierdut în fața celor de la Slavia, jocul nu a fost pe placul nimănui. Nici al jucătorilor, nici al staff-ului tehnic. Supărarea nu a fost doar a suporterilor, a fost și a noastră. Va exista această discuție, rămâne de văzut cum se va finaliza”, a declarat Balaj la emisiunea „Fotbal Club” pe Digi Sport.

„Toți ne dorim, cei din conducere, suporterii, finanțatorii să avem un joc mai consistent pe lângă rezultatele bune care au existat. Vrem să avem și o evoluție care să aducă spectatorii în tribune”, a mai precizat acesta.

„Petrescu vorbește prostii”

Patronul Neluțu Varga spune că e dezamăgit de rezultatele clujenilor din acest sezon, lăsând de înțeles că despărțirea de tehnician e tot mai aproape.

„Bate câmpii! I-am făcut absolut toate poftele și singurul lucru care mă interesa erau rezultatele. (...) Dragostea cu sila nu se poate face! Ne punem la masă și discutăm condițiile rezilierii. Nu voi fi rigid.

Până acum, nici măcar salariul lui nu și l-a câștigat din performanțele acestui sezon. Dacă ne raportăm la bugetul clubului, e o discrepanță serioasă între ce a adus prin rezultate și ce cheltuim. Firește că sunt nu nemulțumit, ci foarte nemulțumit!

Cum să mă simt altfel când am băgat atâția bani în jucători și ajungem să pierdem în Conference League cu ciuca bătăilor? E ceva care nu mai funcționează. S-a instaurat un blocaj pe care nu mi-l explic acum”, a spus Nelu Varga, potrivit Playsport.ro.

„Deocamdată suntem pe minus cu zeci de milioane, nu cu două. Se joacă foarte urât, a pierdut cu echipe foarte slabe. Eu nu i-am redus lui bugetul, am redus greșelile pe care le-a făcut el. A adus jucători de proastă calitate, pe care îi plăteam cu 40-50.000 de euro pe lună. Despre asta vorbim, despre Chipciu, Alibec și mulți alții. Tot ce mi-a cerut i-am dat, n-are ce să-mi spună, că nu i-am făcut poftele. Să nu vină să-mi povestească faptul că el a jucat, dar arbitrii l-au furat. Asta e o vrăjeală. Mai sunt și jucători care se plâng. Eu nu l-am dat afară, nici nu m-am gândit la asta. Va fi o discuție decentă. Nu e cazul de divorț. Nu pot să vă spun așa, pentru că nu am făcut un calcul la virgulă, dar cert e că nu și-a acoperit bugetul. Deocamdată sunt pe minus, pe minus cu zeci de milioane. Nu cu un milion, două. El nu mi-a făcut nicio bucurie! Mai mult de faptul că a luat titlul și atât”, a mai declarat Neluțu Varga la Pro TV.

„Să vină altul și să câștige Champions League”

Dan Petrescu a transmis că, după partida de la Pitești, va purta o discuție decisivă cu patronul Neluțu Varga.

„Nu are rost să mai stau! Să vină altul și să câștige Champions League. Nu se mai poate continua cu aceste scandări. Clubul trebuie să mă susțină 100%. Altfel nu putem continua. Eu vorbesc mereu în față. Știți cine vorbește pe la spate...

L-am sunat pe patron. I-am zis să ne întâlnim și să vorbim după meciul cu Piteștiul. Indiferent ce se va întâmpla voi rămâne în istoria clubului ca cel mai bun antrenor. Nu-mi va lua nimeni rezultatele. Nu mi-e frică de nimeni!”, a spus „Bursucul”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.