Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețea IMPRESIONANTĂ de corupție la Târgu Jiu: Medici bănuiți că inventau bolnavi de cancer

www.cmawebline.org
corruption coruptie

Șefa Secției Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, Mariana Găvănescu, a creat, în ultimii opt ani, o adevărată rețea infracțională a morții direcționând banii alocați pentru medicația, calmantele și tratamentul la domiciliu al bolnavilor de cancer spre firmele unor persoane interpuse, informează gorj-domino.ro.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiţie au descoperit un prejudiciu de 400.000 de lei creat de medicul Găvănescu cu ajutorul a două asistente, subordonate, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu.

Robert Negoiță, audiat de procurori

Ofițeri ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au descins, ieri, la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj de unde au ridicat unele documente în baza cărora au fost decontate servicii medicale de două firme de profil din Tg-Jiu. În același timp, procurorii au percheziționat câteva birouri la Secția de Oncologie a SJU, în special al doctoriței Mariana Găvănescu și al unor asistente apropiate acesteia.

Alți polițiști și magistrați au ridicat documente de cabinetul privat al medicului Găvănescu, aflat într-o vilă din Tg-Jiu, la aceeași adresă cu una din firmele care au decontat fictiv servicii de îngrijiri la domiciliu.

Rareș Bogdan, REACȚIE VIRULENTĂ: Nu se poate. Este o palmă dată părinților și bătrânilor voștri

”Din probele administrate până în prezent de anchetatori a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului CJAS Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial”, se arată în comunicatul remis presei de Ministerul Public.

În acest caz, mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii, prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 lei.

În perioada 2008 - 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, serviciile nefiind efectuate sau fiind efectuate parţial, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă.

Opt persoane au calitatea de suspect în acest dosar, între care se află şase cadre medicale şi un agent de poliţie din Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.