Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețelele sociale, 'război total' cu Recep Erdogan - Peste un milion de turci îi spun #Destul liderului de la Ankara: 'Vei da socoteală pentru ceea ce ai făcut'

rt.com
recep erdogan

Peste un milion de turci au folosit hashtag-ul #Tamam (Destul) în reţelele sociale, împotriva preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, după ce acesta a declarat în parlament că "dacă într-o bună zi naţiunea noastră va spune 'destul', ne vom da la o parte", relatează Reuters, scrie agerpres.ro

"Tamam" a ajuns unul din cuvintele cele mai frecvent utilizate în mediile sociale pe plan mondial, arată agenţia. Exemple în acest context sunt mesajele unor utilizatori nenominalizaţi. Unul dintre aceştia a scris: "Vrem democraţie, aşa că îi spunem #tamam lui Erdogan. Vă rog să plecaţi din funcţie, aţi făcut lucruri nebuneşti ţării şi poporului nostru. Destul". Altul a avertizat: "Nu te vei da la o parte în linişte. Vei da socoteală pentru ceea ce ai făcut. Destul!". 

Rivalii politici ai preşedintelui s-au aliniat tendinţei, iar mesajele lor în reţeaua Twitter cu hashtag-ul #Tamam au fost redistribuite de peste 10.000 de ori. Cuvântul "destul" i-a raliat şi pe opozanţii pro-kurzi, iar ziaristul Rusen Cakir, citat de Reuters: "Destul: E foarte ciudat că Erdogan a oferit opoziţiei sloganul care o uneşte".

Emoții pentru Sorina Pintea, în contextul crizei din sănătate - Vot pe moțiunea împotriva ministrului Sănătății


La Istanbul, mai multe persoane au scris #Tamam şi cu lumânări aprinse, pe străzi, iar în cartierul Kadikoy au fost reţinuţi 10 demonstranţi, care au fost eliberaţi după interogatorii, potrivit presei locale preluate de Reuters. 

Erdogan se află la putere, ca premier, apoi ca şef al statului, de 15 ani, iar în mandatele sale economia Turciei a crescut rapid, dar s-a accentuat şi reprimarea opoziţiei, reaminteşte Reuters. Luna trecută, preşedintele a convocat alegeri anticipate pe 24 iunie, cu mai mult de un an înainte de termenul normal. După vot, preşedintele va avea puteri sporite, aprobate anul trecut prin referendum. 

Guvernul de la Ankara a minimalizat valul din mediile sociale, care ajuns marţi noaptea la aproape 1,5 milioane de mesaje. Un purtător de cuvânt al partidului prezidenţial AK a afirmat că majoritatea mesajelor #Tamam sunt scrise de roboţi asociaţi fie cu mişcarea clericului Fethullah Gulen din SUA, acuzat de orchestrarea puciului eşuat din 2016, fie cu PKK - Partidul Muncitorilor din Kurdistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.