Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rețineri noi în Germania în cazul atacurilor teroriste de la Paris

atentate paris atentat

Poliţia germană a anunţat marţi arestarea a cinci persoane, dintre care cel puţin trei cetăţeni străini, în zona oraşului Aachen, în apropierea frontierelor cu Belgia şi Olanda, dar s-a arătat prudentă faţă de o eventuală legătură între cei reţinuţi şi atentatele de vineri de la Paris, informează AFP.

Un bărbat şi o femeie, care nu au cetăţenie germană, au fost reţinuţi marţi dimineaţă la Alsdorf, la 15 km de Aachen, alte două arestări fiind operate puţin mai târziu, a indicat poliţia.

Conform agenţiei Reuters, primii trei au fost reţinuţi în faţa unui centru de plasare a forţei de muncă.

'Este, bineînţeles, prea devreme pentru a spune ceva despre aceşti indivizi. Verificăm dacă această legătură presupusă (cu atentatele de la Paris) confirmă sau nu indiciile pe care le-am primit', a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei regionale, la postul de televiziune NTV.

'După atentatele de vineri de la Paris şi căutarea vinovaţilor şi instigatorilor, poliţia din Aachen a primit o informaţie cu privire la persoane suspecte la Alsdorf, în apropiere de Aachen', menţionează poliţia într-un comunicat.

Alte operaţiuni au fost efectuate în zona localităţii Alsdorf, adaugă sursa citată, care nu oferă alte detalii, invocând 'motive tactice'.

Forţele de poliţie europene îl caută pe Salah Abdeslam, francez rezident la Bruxelles, care ar putea fi cel de-al optulea atentator de la Paris şi care a reuşit să fugă apoi în Belgia.

Acesta nu figurează printre cei trei reţinuţi în cursul dimineţii la Alsdorf, a scris Der Spiegel pe site-ul său, notând că poliţia a intervenit în urma apelului unei vânzătoare care a crezut că l-a recunoscut pe Salah Abdeslam în acel grup, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.