Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reabilitare termică în Sectorul 4 din Capitală, pe bani europeni

Primaria Sectorului 4
bloc reabilitat

Vacanța s-a terminat, iar copiii, dar și părinții, vor începe școala, în condiții speciale, dictate de nevoia de a le fi protejată sănătatea, fără însă să fie izolați în case, departe de prieteni și profesori.

Cel mai gospodar edil din București, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, caută și vine cu soluții pertinente pentru a asigura o viață normală copiilor. A adoptat un regulament special pentru începerea cursurilor, se pregătește cu dezinfectanți și măști pentru toți copiii și profesorii și a luat în calcul posibilitatea de a testa toți elevii pentru COVID-19.

Primăria a achiziționat, deocamdată, 5000 de tablete pentru cursurile online, iar săptămâna viitoare, chiat înainte de începerea școlii, vor fi făcute traininguri cu profesorii și tot personalul nedidactic.

În paralel, primarul sectorului 4, însă, se gândește și la confortul căminelor și siguranța locuitorilor din sector, Primăria continuând programul de reabilitare termică a blocurilor.

În acest moment, sunt în reabilitare peste 70 de blocuri de locuințe, care prezintă un pericol pentru securitatea oamenilor, cum ar fi cele în jurul cărora este un trafic intens sau cele care au la parter spații comerciale, în zone precum: Tineretului - Șincai, Triunghiul  Berceni, Olteniței, Giurgiului, Văcărești, bulevardul Alexandru Obregia, Turnu Măgurele – Luică.

Pentru perioada următoare, edilul Daniel Băluță anunță pe pagina sa de Facebook, anveloparea tuturor blocurilor din sector.

La începutul anului Primăria Sectorului 4 a obținut, de la Banca Europeană de Investiții o primă tranșă de bani, în valoare de peste 14 milioane de euro, dintr-un total de 58.190.000 euro, pe care Sectorul 4 îi are la dispoziție pentru susținerea programului de reabilitare termică, ce ar urma să fie încheiat până în Iunie 2023.

Acestă sumă înglobează un număr aproximativ de 200 blocuri de locuințe, proiectul fiind finanțat atât din surse proprii, cât și din din surse alocate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Valoarea totală estimată a programului este de 105.760.000 Euro. Programul va aduce beneficii atât prin reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea apartamentelor, cât și prin reducerea costurilor de întreținere.

content-image

content-image

______________

Încă din anul 2016, Sectorul 4 a atras numeroase finanțări interne și externe, rambursabile și nerambursabile, în sumă de peste 100 de milioane de euro.

În perioada 2016-2019 au fost reabilitate aproximativ 400 de blocuri, comparativ cu perioada anterioară, când au fost reabilitate în total doar 140 de imobile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.