Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția Angelei Merkel, după alegerea Ursulei von der Leyen: 'Chiar dacă pierd astăzi un ministru de lungă durată, câştig un nou partener la Bruxelles'

Angela Merkel

Angela Merkel, a felicitat-o marţi pe Ursula von der Leyen, o europeană "convinsă şi convingătoare", pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, exprimându-şi satisfacţia că o reprezentantă a Germaniei preia conducerea executivului european, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Cu ea, pentru prima dată va fi o preşedintă a Comisiei Europene şi, după peste 50 de ani, un german în fruntea executivului european. Mă bucur pentru asta, deoarece ea va fi o şefă europeană convinsă şi convingătoare a Comisiei Europene", a declarat cancelarul german într-un comunicat.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile incredibile ale ceaiului de salvie: Reglează colesterolul, glicemia, combate infecțiile și nu numai

"Ea urmează să abordeze cu multă vigoare provocările cu care ne confruntăm ca Uniune Europeană", a adăugat Angela Merkel.

"Chiar dacă pierd astăzi un ministru de lungă durată, câştig un nou partener la Bruxelles. Mă bucur deci pentru o bună cooperare", a mai spus cancelarul german.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Ministrul german de externe, social-democratul Heiko Maas, a felicitat-o, de asemenea, pe Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter, salutând discursul său în care "a promis o Uniune Europeană unită şi puternică, asupra căreia dorim să lucrăm împreună. Este timpul să privim spre viitor, pentru că lumea nu aşteaptă Europa".

Citește și: Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI - Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

Jurnalul popular Bild şi-a exprimat, la rândul său, satisfacţia titrând pe prima pagină: "Ja, ja, ja, Ursula!".

Parlamentul European a ales-o marţi în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene pe Ursula von der Leyen, care îşi va începe mandatul de cinci ani pe 1 noiembrie 2019. Din 733 de voturi exprimate, un singur vot a fost invalidat. 383 de eurodeputaţi au votat pentru, 327 împotrivă, iar 22 s-au abţinut. Numărul minim de voturi necesar pentru a-i urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker era de 374.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.