DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Reacția ANP după ce un om de afaceri susține că a fost 'umilit' în închisoare: 'Percheziţia este o măsură necesară'

ANP puscarie

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a transmis un comunicat în care arată că ”percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere”. Reacția vine după ce omul de afaceri Liviu Luca a intrat în greva foamei, după ce a fost percheziţionat şi ţinut dezbrăcat pe holul închisorii.

”Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, cu privire la încălcarea demnităţii unei persoane private de libertate încarcerate la Penitenciarul Ploieşti, Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează:
Percheziţia este o măsură necesară luată pentru siguranţa locurilor de deţinere, menţinerea şi restabilirea ordinii şi disciplinei în rândul persoanelor private de libertate. Percheziţia se execută în situaţiile prevăzute de Regulamentul privind siguranţa locurilor de deţinere, aprobat prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 1676/C/2010, în condiţii care să nu lezeze demnitatea şi să nu afecteze sănătatea persoanelor private de libertate, cu asigurarea intimităţii acestora. Totodată, în virtutea asigurării şi respectării dreptului de petiţionare, pentru apărarea unor drepturi sau interese, deţinuţii pot să adreseze cereri, reclamaţii şi sesizări către orice persoană autorizată, instituţie, organizaţie guvernamentală, nonguvernamentală, locală, centrală, naţională sau internaţională”, se arată în comunicat.

SURSE - Pe cine va propune PSD șef la Televiziunea Națională

Administraţia Naţională a Penitenciarelor precizează că deţinuţii au posibilitatea de a se adresa direct, în scris sau verbal, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, directorului penitenciarului ori persoanelor desemnate de acesta din urmă.

”În continuare, precizăm că eforturile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi ale unităţilor subordonate converg către îndeplinirea imperativelor Legii 169/2017, inclusiv prin atingerea standardelor de cazare a persoanelor private de libertate şi diminuarea supraaglomerării, aspecte asumate şi prezentate în mod transparent. De asemenea, reiterăm faptul că Administraţia Naţională a Penitenciarelor se opune oricăror forme de încălcare a drepturilor persoanelor private de libertate, acestea fiind, de îndată, valorificate la autorităţile competente”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.