Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția britanicilor la criza imigrației: 51% cer ieșirea din UE/ sondaj

marea britanie

Majoritatea britanicilor sunt acum pentru părăsirea Uniunii Europene de către ţara lor în contextul preocupărilor legate de imigraţie, indică un sondaj de opinie dat publicităţii sâmbătă, semnalând o schimbare de opinie înainte de referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la blocul celor 28, informează Reuters. 

Sondajul, realizat de Survation pentru Mail on Sunday, indică faptul că 51% dintre respondenţi vor ca Marea Britanie să iasă din UE, în timp ce 49% vor să rămână, votanţii indecişi fiind excluşi. 

Deşi rezultatele sunt în marja de eroare, precedentul sondaj comparabil, realizat la sfârşitul lui iunie şi începutul lui iulie, indica faptul că 54% dintre britanici sunt pentru rămânerea în UE şi 45% vor ieşirea din blocul comunitar. 

Prim-ministrul David Cameron a promis să renegocieze relaţiile Marii Britanii cu UE înainte de referendumul care ar urma să aibă loc înainte de sfârşitul lui 2017. 

Principalul partid anti-UE, UKIP, susţine însă că guvernul nu poate găsi o soluţie la migraţia forţei de muncă în Marea Britanie, garantată de unul dintre principiile de bază ale UE. 

Potrivit Survation, sondajul realizat pentru Mail on Sunday este primul din noiembrie 2014 în care tabăra celor care doresc ieşirea din UE conduce. 

De asemenea, potrivit firmei de sondare, o "minoritate semnificativă" de votanţi care doresc rămânerea în UE ar putea să-şi schimbe opinia dacă criza migraţiei se va înrăutăţi. 

Sondajul a fost efectuat la 3 şi 4 septembrie pe un eşantion de 1.004 adulţi, notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.