Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Geoană după asasinarea consulului onorific al României în El Salvador

Mircea Geoana

Consulul general onorific al României în El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminică în locuinţa sa din capitala ţării, precizează pentru EFE un purtător de cuvânt al procuraturii din El Salvador. Potrivit sursei, "corpul victimei a fost găsit cu un căluş în gură".

Ricardo Emanuel Salume Barake este al doilea diplomat asasinat în El Salvador în cursul acestui an. Pe 26 mai, consulul onorific al statului Panama a fost găsit mort într-o maşină, pe o arteră a capitalei.

Fostul ministru de Externe Mircea Geoană spune că speră ca decesul consulului onorific al României în El Salvador să nu aibă legătură cu activitatea sa consulară.

"E cetăţean salvadorian, consulii onorifici nu sunt cetăţeni români. E o tragedie, ne afectează şi pe noi. Cred că nu putem să emitem observaţii mai clare, până când nu aflăm cauzele decesului, dacă e vorba de un asasinat, din ce motive. Sper din toată inima să nu fie ceva legat de activitatea sa consulară. De obicei sunt oameni de afaceri consulii onorifici, sunt oameni care au o anumită potenţă financiară şi o anumită reputaţie în comunitatea respectivă. Eu am numit zeci şi zeci de consuli onorifici în toate colţurile planetei. Sper să nu fie legat de activităţile legate de România", a declarat, la RFI, Mircea Geoană.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.