Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REACȚIA Parchetului General după scandalul monstru de la DNA Oradea: Ne delimităm total! S-a dispus un control de urgență

facebook.com
Parchetul General

Văzând interesul manifestat de mai mulți jurnaliști privind punctul de vedere al procurorului general referitor la activitatea procurorilor din unele unități teritoriale ale D.N.A., Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următorul mesaj.

Vezi și: Klaus Iohannis UIMEȘTE după discuția cu Jean - Claude Juncker - Șeful statului mizează pe competența Guvernului Dăncilă

Conducerea Ministerului Public se delimitează de activitățile ce nu se circumscriu normelor procedurale sau care constituie abateri disciplinare sau încălcări ale Codului deontologic al magistraților.

Activitatea tuturor procurorilor trebuie desfășurată cu respectarea strictă a legii, a drepturilor și libertăților cetățenilor, cu imparțialitate și independență.

În urma apariției în presă a înregistrărilor unor discuții s-a dispus efectuarea unui control al cauzelor despre care se face vorbire în înregistrare, concluziile acestui control urmând a fi implementate cu imparțialitate și fără întârziere.

___

Anterior DNA a anunțat măsuri cu privire la scandalul de la Oradea:

DNA, comunicat de ultimă oră privind scandalul înregistrărilor de la DNA Oradea.

"În continuarea comunicatelor nr. 10/VIII/3 din 10 ianuarie 2019 și nr. 2/VIII/3 din 5 ianuarie 2019 și ca urmare a faptului că în mass-media s-a vehiculat o anumită interpretare dată convorbirilor înregistrate, în sensul că procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Oradea au efectuat urmărirea penală în anumite dosare cu magistrați în scopul intimidării acestora, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați.

În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:

- în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018,

- alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,

- unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare,

- față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare.

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați.

Citește și: Ion Cristoiu DEZVĂLUIE strategia lui Liviu Dragnea pentru campania de la prezidențiale - Cum va LUPTA cu DNA

Reiterăm faptul că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcții de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcție de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie", transmite DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.